Spennende foredrag om spermhval

Den franske undervannsfotografen Stéphane Granzotto holder foredrag om jakten på spermhvalens hemmeligheter under Norsk Naturfotofestival.

Foto: Stéphane Granzotto

FOREDRAG

UNDERVANNSFOTOSpennende foredrag om spermhval

Den franske undervannsfotografen Stéphane Granzotto holder foredrag om jakten på spermhvalens hemmeligheter under Norsk Naturfotofestival.

  26. februar 2020
Sammen med en gruppe forskere har undervannsfotografen Stéphane Granzotto i flere år jaktet på spermhvalens hemmeligheter. Nå kan du ta del i den spennende jakten på Norsk Naturfotofestival, som arrangeres fra 6.–8. mars.

På festivalen vil han vise både stillbilder og film av spermhvalene, som kan bli opp til 18 meter lange og veie mellom 40 og 50 tonn.

Foredrag: Lørdag 7. mars klokken 15:10

Spermhvalen har fått en slags legendestatus, siden hvalen i den kjente romanen «Moby Dick» av Herman Melville var nettopp en spermhval.

Granzotto har sammen med forskerne fulgt en gruppe spermhvaler i Det indiske hav gjennom mange år, og de har kartlagt slektskapet til individene ved hjelp av DNA.

Unike bilder og video

– Det var en fin mulighet, og samtidig en stor utfordring, å få lov å arbeide med noen av de aller største dyra på kloden, og samtidig dyr som fortsatt har mange hemmeligheter vi mennesker vet lite om, sier Granzotto.

Her får du en forsmak på hva som venter deg:Video: Stéphane Granzotto/YouTube


Når Granzotto holder foredrag på Norsk Naturfotofestival får man både se unike bilder av spermhvalene, og høre mer om de fantastiske opplevelsene og arbeidet forskerne har lagt ned.

– Jeg har forsøkt å konsentrere meg om de sosiale forbindelsene som eksisterer mellom dyrene, og noen av bildene jeg har klart å ta er aldri tidligere blitt fotografert eller filmet, forteller Granzotto.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Reise: Dusinet fullt i Rødehavet

  DykkeBazaar tilbyr nå i samarbeid med Aggressor Fleet en fantastisk reise: Dykkeplanen er en nesten usannsynlig ønskeliste med de beste vrakene i Rødehavet.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS