Frølich Holte ny norsk havrepresentant
Statssekretær Jens Frølich Holte overtar etter Vidar Helgesen som statsministerens representant i Høynivåpanelet for en bærekraftig havøkonomi.
Frølich Holte ny norsk havrepresentant
Foto: Bjørn Stuedal/Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0)
HAVPANELET

Frølich Holte ny norsk havrepresentant
Statssekretær Jens Frølich Holte overtar etter Vidar Helgesen som statsministerens representant i Høynivåpanelet for en bærekraftig havøkonomi.
  1. mars 2021
– Nå skal vi få gjennomslag for Havpanelets ambisiøse og nødvendige handlingsplan og visjon for bærekraftig havforvaltning både nasjonalt og internasjonalt, og jeg er glad for å ha statssekretær Jens Frølich Holte med på laget, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Havpanelet består i dag av totalt 14 land og ble lansert i 2018 av statsminister Erna Solberg. I desember 2020 la panelet frem sine konklusjoner.

Livet i havet

Å bevare og bruke havet og de marine ressursene på en måte som fremmer bærekraftig utvikling er et av FNs 17 bærekraftsmål.


Deltakerlandene forpliktet seg til en planmessig, bærekraftig forvaltning av 100 prosent av sine hav- og kystområder innen 2025. De oppfordret samtidig alle andre kyststater til å sikre det samme innen 2030.

– Havet er nøkkelen til å løse mange av menneskehetens største utfordringer. Rene og rike hav gjør det enklere for verden å redusere fattigdom og kutte klimagassutslipp. Det avgjørende nå blir å få flere land til å ta et bevisst valg om å prioritere bærekraftige hav, sier statssekretær Jens Frølich Holte.

LES OGSÅ
Statsministeren blir havets beskytter


Havpanelets konklusjoner bygger på forskning som både viser at havet er enda viktigere enn vi trodde, for menneskers og planetens helse, for klima og matsikkerhet, for lokale arbeidsplasser og global økonomi – og mer utsatt enn vi trodde.

Samtidig rommer også havet mange av løsningene som mennesker og planeten trenger.

Norge har tatt en internasjonal lederrolle i globale havspørsmål. Nylig ble statsminister Erna Solberg utnevnt som høy beskytter for FNs havforskningstiår.

Norsk havkompetanse er etterspurt på flere områder, og ambisjonen er at Norges internasjonale havsatsing skal bidra til et sunt havmiljø og en bærekraftig havøkonomi som verden kan leve av.

Kilde: Regjeringen.no

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS