Jakter på flere ryddeaktører
Handelens Miljøfond skal bruke 400 millioner på å rydde plast langs kysten, og søker nå ryddeaktører i Oslo, Viken, Vestfold og Telemark, Møre og Romsdal og deler av Nordland fylke.
Jakter på flere ryddeaktører
Foto: Handelens Miljøfond
MILJØ

Jakter på flere ryddeaktører
Handelens Miljøfond skal bruke 400 millioner på å rydde plast langs kysten, og søker nå ryddeaktører i Oslo, Viken, Vestfold og Telemark, Møre og Romsdal og deler av Nordland fylke.
  3. mai 2021
Handelens Miljøfond har satt som mål at Rydd Norge-programmet skal bidra til at 40 prosent av ytre kyst i Norge og Svalbard, samt prioriterte vassdrag, skal ryddes minst én gang innen utgangen av 2023.

– Ryddeaktører for fylkene Vestland, Trøndelag og deler av Nordland er allerede valgt, skriver de på sine hjemmesider.

LES OGSÅ
22 millioner til rydding i Oslofjorden


Nå leter de etter aktører som kan påta seg ansvaret for å rydde prioriterte områder langs kysten i flere nye fylker, nemlig Oslo, Viken, Vestfold og Telemark, Møre og Romsdal og resten av Nordland fylke.

– Rydding langs ytre kyst krever profesjonalitet og kjennskap til lokal geografi lokalgeografi, fugle- og lokalt dyreliv, og selvfølgelig kunnskap om nødvendige sikkerhetsrutiner for å klare å rydde i krevende natur, sier Mari Nordstrøm i Handelens Miljøfond.

LES MER: Fikk kontrakt på viktig plastrydding


Hun håper på mange gode tilbud fra virksomheter med denne typen kompetanse i de nye fylkene som nå står for tur. Mange dykkesentre har den nødvendige kompetansen, så dette kan være noe å se nærmere på.

De nye fylkene som nå lyses ut for ryddeaktører ligger geografisk langt fra hverandre, og det byr på ulike utfordringer og ryddesituasjoner for de som skal rydde i områdene.

LES OGSÅ
Nye ryddemidler til klubbene


– Mens Nordlands kystlinje preges av fjordlandskap med eksponering for uvær og bølger fra Norskehavet i vest som samler inn store mengder nasjonal og internasjonal marin forsøpling, preges for eksempel kystlinjen i Oslofjorden av søppel fra landets tettest befolkede område, med betydelig industri og skipsfart, sier Nordstrøm.

Denne forskjellen gjør at ryddingen i Rydd Norge-programmet aldri er lik og må tilpasses lokale forhold. Rydd Norge-programmet kommer i tillegg til det viktige ryddearbeidet frivilligheten har gjort i mange år.– Samtlige Rydd Norge-aktører skal samarbeide godt med frivilligheten, slik at vi får vekk den plasten der ute. Vi gleder oss til gode tilbud, avslutter Nordstrøm.

For å søke om ryddeoppdrag under Rydd Norge-programmet kan virksomheter sende inn tilbud på lenken under.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS