Vi gratulerer: Stein Sørlie fyller 70 år
I dag fyller en av Norges eldste aktive dykkeinstruktører 70 år. Stein Sørlie har utdannet elever for Nemo i Bergen siden år 2000, og har ingen planer om å gi seg enda.
Vi gratulerer: Stein Sørlie fyller 70 år
Foto: Stein Sørlie/Facebook
JUBILEUM

Vi gratulerer: Stein Sørlie fyller 70 år
I dag fyller en av Norges eldste aktive dykkeinstruktører 70 år. Stein Sørlie har utdannet elever for Nemo i Bergen siden år 2000, og har ingen planer om å gi seg enda.
  2. juni 2021
☒   ANNONSE:
Hvis du har vært innom Nemo Classic Diving i Bergen i løpet av de siste tjue årene er det stor sjanse for at du har støtt på Stein Sørlie.

Eller kanskje du hadde ham som instruktør da du tok dykkerkurs?

PADI-kurs

Stein Sørlie med et kull fornøyde elever i april 2013. Foto: Stein Sørlie/Facebook


Jubilanten er nærmest som en institusjon å regne i dykkemiljøet i Bergen, og har drøyt 1.600 grunnkurselever på samvittigheten.

– Jeg begynte å dykke i 1969 og holdt det gående i en del år. Men så ble det mange års pause da barna meldte sin ankomst, forteller han til Dykking.

LES OGSÅ
Nemo Classic Diving fyller 25 år


De tre barna vokste til, og delte farens interesse for livet i havet. Dermed tok Sørlie opp igjen dykkingen sammen med ungene på slutten av 90-tallet.

– Da ble jeg bitt av basillen igjen, og samtidig så jeg muligheten for at dette kunne bli en kjekk jobb videre for meg. Derfor tok jeg instruktørutdannelsen, sier han.

LES OGSÅ
Fantastisk vrakfunn utenfor Bergen


Siden den gang har det blitt over 1.600 sertifiseringer, og han er én av de eldste instruktørene som fortsatt er aktive her til lands – kanskje den aller eldste.

– Det er gøy å jobbe med mennesker og spesielt det å bringe hobbyen min videre til nye, engasjerte elever er noe jeg setter stor pris på. Det er veldig givende å møte unge mennesker, forteller Sørlie.

Møtte «gal» hummer


Siden dykkekarrieren startet i 1969 har det blitt nøyaktig 8.612 dykk – her slurves det nemlig ikke med loggføringen. Omtrent halvparten er kosedykk, resten er kursdykk.

– Jeg husker mange spesielle dykk som er bra, men ett som sitter godt i minnet er et dykk med en av døtrene mine hvor vi traff på en «gal» hummer. Den ville ta oss, og fulgte faktisk med oss i 45 minutter, på hele dykket!

– Jeg har aldri hatt et dårlig dykk, men det har vært dykk som ikke ble som planlagt. Ikke dårlige, men annerledes enn tenkt. Men så drar jeg jo bare til de fineste dykkeplassene da, sier han med et smil.

PADI-kurs

Nok et elevkull er ferdige med grunnkurset i juli 2013. Kjenner du deg igjen? Foto: Stein Sørlie/Facebook


– Vær tålmodig og bruk god tid i begynnelsen på å lære deg å dykke. Det får du mye glede av i fremtiden, råder han de som skal ta dykkelappen.

Vi er sikre på at det hjelper å ha en dyktig og erfaren instruktør også, og Stein Sørlie får det beste skussmål fra sine tidligere elever.

Bare se kommentarene på Facebook:


– Eg hadde Ikkje dykket videre hadde det Ikkje vært for Stein. Han fikk meg i sjøen igjen etter en MC-ulykke, og lærte meg alt på nytt. Nå er dykking livet for meg, og Stein er ein god venn. Eg kan Ikkje takke han nok for det han har gjort for meg, skriver Sondre Zuliani Aasgard.

– Han er en flott instruktør! Eivind på Nemo anbefalte Stein til å hjelpe meg i sjøen igjen etter en alvorlig dykkerulykke, og det klarte han. jeg kan ikke få takket Stein nok for det. Han er fantastisk, rolig og trygg, og så har han herlig humor, skriver Laila Sydow Valle.

– Jeg hadde ham som instruktør på Open Water. Han er en som får deg til å føle deg trygg. Han er en dyktig instruktør med mye overskuddskunnskap. Dette kunne han, skriver Erik A. Grahl-Madsen.

Holder på så lenge det er gøy


Det er tydelig at Stein Sørlie gjør et varig inntrykk på elevene sine. Det er noe daglig leder hos Nemo Classic Diving, Eivind Kjellevold også har merket seg:

– Stein er en av våre beste instruktører, og jeg håper vi får beholde ham i mange år til. Han er et aktivum for bedriften, sier han til Dykking.Sørlie selv har ingen planer om å pensjonere seg med det første. Det er viktig å ha noe å fylle dagene med, og han føler at han fortsatt har mye å gi.

– Det beste med å være dykkeinstruktør er å overlevere hobbyen min til andre, og se smilet på elevene mine den siste kursdagen. Da er det herlig å være instruktør, avslutter jubilanten.

Vi gratulerer med 70-årsdagen!

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Reise: Dusinet fullt i Rødehavet

  DykkeBazaar tilbyr nå i samarbeid med Aggressor Fleet en fantastisk reise: Dykkeplanen er en nesten usannsynlig ønskeliste med de beste vrakene i Rødehavet.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS