Nå slipper du karantene fra Malta
Etter FHIs ukentlige vurdering av smittesituasjonen går Malta fra rødt til gult på smittekartet for Europa. Dykkere slipper dermed karantene ved hjemkomst.
Nå slipper du karantene fra Malta
MW Karwela. Foto: Christian Skauge
DYKKEREISER

Nå slipper du karantene fra Malta
Etter FHIs ukentlige vurdering av smittesituasjonen går Malta fra rødt til gult på smittekartet for Europa. Dykkere slipper dermed karantene ved hjemkomst.
  6. juni 2021
Utenriksdepartementet innførte unntak fra reiserådet for Malta fredag 4. juni, og dermed blir det enklere å besøke den populære dykkedestinasjonen i Middelhavet.

Malta har de siste to ukene hatt færre enn 25 bekreftede smittetilfeller pr. 100.000 innbyggere. Landet er også det første i EU som har oppnått flokkimmunitet, ifølge Visit Malta.

Slik har du aldri sett vrakene på Gozo


Ved innreise til Malta må man kunne fremvise en negativ PCR-test som ikke er eldre enn 72 timer. Etter det vi forstår skal man da ikke trenge å gå i karantene.

www.visitmalta.com finner du oversikt over hvilke regler som gjelder ved innreise til øyene, som byr på fantastisk dykking med god sikt og mange spennende vrak og grotter.

LES OGSÅ
Gozo kan få et nytt vrak – vil senke 60 meter lang tanker


Vær oppmerksom på at smittesituasjonen kan endre seg raskt, og landet kan bli rødt igjen mens du er borte eller venter på å reise. Da må du i karantene ved hjemkomst.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak fra reiserådet for.

Blenheim Bomber

På Malta finner man flere flyvrak, blant annet et Blenheim bombefly. Foto: Christian Skauge


Reiserådet gjelder i første omgang frem til 1. juli. For oversikt over hvilke land i Norden og EØS/Schengen-området det er gjort unntak fra reiserådet for, se Folkehelseinstituttets smittekart og UDs reiseinformasjon.

UDs reiseråd er et råd, og ikke et forbud. Det å reise i strid med reiserådet kan likevel få konsekvenser for reiseforsikringen din.Reiser du hjem fra et rødt land er du pålagt karantene. Denne skal enten gjennomføres på egnet sted eller på karantenehotell, og det er få unntak fra denne regelen.

Mer informasjon om innreisekarantene, blant annet hvilke land som fører til karantenehotell, finner du hos HelseNorge på nettsiden Karantenehotell eller karantene hjemme.

Kilde: Regjeringen

ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Spar 2.000 kroner på grunnkurs!

  Nå er det sommertilbud på PADI Open Water Diver grunnkurs i dykking hos Nemo i Bergen. Dette er den beste gaven til deg selv eller noen du er glad i!

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS