Her er månedens beste haibilder
Det kom inn en rekke kjempeflotte haibilder i den sjuende månedlige fotoutfordringen i Facebook-gruppen Undervannsfoto. Vinneren får en SMB-pakke fra ProDykk – her er bildene!
Her er månedens beste haibilder
Foto: Bildemontasje fra Facebook
UNDERVANNSFOTO

Her er månedens beste haibilder
Det kom inn en rekke kjempeflotte haibilder i den sjuende månedlige fotoutfordringen i Facebook-gruppen Undervannsfoto. Vinneren får en SMB-pakke fra ProDykk – her er bildene!
  1. november 2021
Til sammen 36 bilder ble sendt inn til konkurransen Utfordring #7 – HAIER i gruppen Undervannsfoto, og dommer var forrige måneds vinner, Dag Hansen.

– Jeg valgte å legge vekt på komposisjon, fokus og lysbalanse i bildet, forteller han til Dykking. Her er vinnerbildene:

1. plass – Galice Hoarau


1. plass

En sitronhai fotografert ved Jupiter i Florida. Foto: Galice Hoarau


– Et spennede bilde av en stor hai i åpent hav. Det virker som om den vet at den blir fotografert, og smiler til fotografen! Fokuset leder blikket rett inn i gebisset, og det er god balanse mellom naturlig og kunstig lys, sier Dag Hansen.

Galice Hoarau var naturligvis fornøyd med å vinne fotoutfordringen, etter at han har blitt nummer to både i april, juni og oktober.

– Det var gøy å ikke bli nummer to for én gangs skyld! Og en SMB-pakke kommer godt med, for sikkerheten er viktig, sier Hoarau til Dykking.

2. plass – Dennis Malmström


2. plass

Den flotte karibiske revhaien ble fotografert på Cuba i 2020. Foto: Dennis Malmström


– En god komposisjon, med fokus på rett plass. Det trekker blikket mot øyet på haien. Et meget rent bilde, det er lite som tar oppmerksomheten vekk fra motivet, sier dommer Hansen.

Han poengterer at lyset fra overflaten lyser fint opp toppen av haien, og det godt balanserte lys gjorde at bildet nådde nesten helt opp i konkurransen.

3. plass – Jörn Kumpart


3. plass

Småflekket rødhai. Foto: Jörn Kumpart


– Et klassisk bilde av en småflekket rødhai på bunnen. Fokuset er riktig plassert på hodet og øynene, og jeg liker hvordan den ligger, sier Hansen om tredjeplassen.

Han synes motivet fyller ut bildet på en fin måte og viser haien i sitt naturlige miljø.



– Det at lyset lager en skygge under haien skiller den litt ut fra bunnen, sier legger han til.

Vi gratulerer Galice Hoarau med seieren, og ønsker ham velkommen som dommer for utfordringen i november.

Temaet blir offentliggjort i løpet av et par dager.



SMB-pakke fra ProDykk
SMB Pakke
Galice Hoarau får en SMB-pakke sponset av ProDykk Oslo i premie. I tillegg har dommer Dag Hansen på vegne av Stavern Underwater Explorer lovet å printe vinnerbildet på A4 kunstpapir med passepartout og ramme.

Sikkerhet er viktig, og trenger du en SMB kan vi anbefale denne – les mer om premien på www.prodykk.no


Er du interessert i UV-foto?


Hvis du liker å ta bilder eller video under vann, se på andres bilder og diskutere utstyr og teknikk er Facebook-gruppa Undervannsfoto noe for deg.

Gjør som snart 1.900 andre og bli medlem!




ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS