Slik vant han Nordisk Mesterskap
Galice Hoarau fra Bodø Sportsdykkerklubb vant Nordisk mesterskap i Undervannsfoto med klar margin til nestemann på listen. Her kan du se bildene som sikret gullet.
Slik vant han Nordisk Mesterskap
Den ferske nordiske mesteren med en periphylla-manet. Foto: Laurent Miroult
UNDERVANNSFOTO

Slik vant han Nordisk Mesterskap
Galice Hoarau fra Bodø Sportsdykkerklubb vant Nordisk mesterskap i Undervannsfoto med klar margin til nestemann på listen. Her kan du se bildene som sikret gullet.
  15. desember 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Dette var veldig hyggelig og noe å være stolt av! Særlig siden det ikke gikk så bra på NM i år, sier Galice Hoarau til Dykking.

I Stokmarknes var han skikkelig uheldig, skled på vei ut i vannet og ødela leddbåndet i kneet. Dermed havnet han under kniven på Nordlandssykehuset i stedet for på premieutdeling.

Blekksprut

1. plass i klasse A3, makro i utenomnordisk farvann. Foto: Galice Hoarau


Mange holdt ham som en av favorittene i NM, og ikke uten grunn: Galice Hoarau er den kanskje mest premierte norske undervannsfotografen de siste årene.

På merittlisten har han blant annet seire i Deep Visions, Underwater Photographer of the Year, Ocean Art Photo Contest, Abissi i Venezia og Buglife Bug Photography Awards.

LES OGSÅ
Galice Hoarau vant Nordisk Mesterskap i UV-foto


Karrieren som UV-fotograf startet for 20 år siden med en Canon S. Deretter fulgte en G5 og en Olympus EM-1 før han byttet til en Sony A7R IV i januar i år.

– Digitalt er helt fantastisk for dem som vil lære seg å bli god, og det gjelder spesielt undervannsfotografer. Man får umiddelbar feedback på det man gjør, sier han til Dykking.

Skilpadde

1. plass i klasse C3, normal/vidvinkel uten modell i utenomnordisk farvann. Foto: Galice Hoarau


Og god har han blitt – resultatene i Nordisk Mesterskap taler for seg: I tillegg til sammenlagtseieren tok han tre sølv og en bronse i de fem klassene.

Spesielt sterk var første- og andreplassen i underklassen C3, fisk i utenomnordiske farvann. Det ble også flere plasseringer i toppen i de andre underklassene.

Havmus

2. plass i klasse B2, normal/vidvinkel med modell, nordisk farvann. Foto: Galice Hoarau


Galice Hoarau kommer opprinnelig fra Frankrike, men har bodd i Bodø siden 2009. Han er marinbiolog og professor ved fakultetet for biovitenskap og akvakultur ved Nord Universitet.

I tillegg til en sterk faglig tilknytning til havet er han også en svært erfaren dykker og undervannsfotograf, med rundt 3.000 dykk bak seg siden starten i 1991.

Isdykker

2. palss i klasse E, tema «Exploration». Foto: Galice Hoarau


Hoarau bor i Valnesfjord like øst for Bodø, og dermed er Saltstraumen nesten som hans eget husrev å regne – og her har han tatt en rekke av sine premiebilder.

De mange seirene i forskjellige fotokokurranser har gitt flotte premier i form av opphold på dykkedestinasjoner de fleste av oss bare kan drømme om, som Selayar i Indonesia.

Amfipode på hydroide

3. plass i klasse A2, makro i nordisk farvann. Foto: Galice Hoarau


Steinbit

5. plass i klasse D2, makro i nordisk farvann. Foto: Galice Hoarau


Oppholdene har blitt brukt til å ta nye bilder for å hevde seg i fremtidige fotokonkurranser – og flere av dem gjorde det svært bra i Nordisk.

– Dessverre har det blitt lite reising de siste par årene på grunn av korona. Jeg får satse på å ta det igjen neste år, sier han til Dykking.

Fisk og manet

1. plass i klasse D3, fisk i utenombordisk farvann. Foto: Galice Hoarau


Galice Hoarau er lidenskapelig opptatt av blackwater-fotografering, altså det å ta pelagiske makrobilder om natten. Det er utrolig hva som kan dukke opp av fiskeyngel, maneter og blekksprut.

Nettopp disse bildene slo svært godt an hos juryen i nordisk, og gav en førsteplass i makro i tillegg til den før nevnte dobbelen i fiskekategorien.

Pygmésjøhest

2. plass i klasse D3, fisk i utenombordisk farvann. Foto: Galice Hoarau


Kneskaden har gjort at det har blitt lite dykking på den blide franskmannen i det siste, men i februar skal han etter planen i vannet igjen.

– Det er på tide, jeg savner veldig å dykke. Dessuten begynner det å bli litt tomt i bildebunken, så jeg må ut og ta flere hvis jeg skal hevde meg i konkurranser også neste år, sier han.

LES OGSÅ
Til topps med hai og steinbit


For øyeblikket ser han mest frem til vinnerne av Nordic Nature Photo Contest blir offentliggjort på Natur&Foto-dagen 5. februar.

– Jeg har fått vite at jeg har flere bilder som har gått til finalerunden, så det blir veldig spennende å se, avslutter Hoarau.

Galice Hoarau Galice Hoarau Galice Hoarau
Bodø Sportsdykkerklubb

Dykket siden: 1991

UV-foto siden: 2001

Antall dykk: 3.000+

Sertifikat: CMAS * instruktør

Vidvinkel eller makro: Begge deler, men er spesielt glad i WAM – Wide Angle Macro.

Favorittmotiv: Blackwater og haier

Favoritt dykkested: Sulawesi i Indonesia, Florida og Saltstraumen

Ønskedrømmen: En Nauticam WACP vidvinkelkonverter!

Kamera + utstyr: Sony A7R IV i Nauticam UV-hus, Retra Pro+ blitser, Fisheye FIX DX fokuslys

Følg ham i sosiale medier!


Facebook
Instagram
Hjemmeside



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Nudibranch Safari på Gulen neste uke

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Den tolvte utgaven av workshopen arrangeres 23.–28. april.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli minedykker – søknadsfrist i dag!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten – og fristen er i dag 15. april.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS