Frykter svekket beredskap langs kysten
Den sterke økningen i drivstoff- og energipriser gjør at Redningsselskapet frykter at kystberedskapen svekkes om ikke Stortinget bevilger ekstra midler i revidert nasjonalbudsjett.
Frykter svekket beredskap langs kysten
Foto: Redningsselskapet
SIKKERHET

Frykter svekket beredskap langs kysten
Den sterke økningen i drivstoff- og energipriser gjør at Redningsselskapet frykter at kystberedskapen svekkes om ikke Stortinget bevilger ekstra midler i revidert nasjonalbudsjett.
  1. juni 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Vi forventer til sammen 25 millioner i årlige økte strøm- og drivstoffutgifter i 2022 for å sikre beredskap langs kysten, skriver Redningsselskapet i en pressemelding.

Den norske maritime beredskapen er et unikt spleiselag mellom staten, privatpersoner og næringsliv. Privatpersoner og næringsliv må i tiden fremover til å ta sin del av regningen for at beredskapen kan opprettholdes.

LES OGSÅ
Unngå brann i båten


– Nå må Stortinget sikre bevilgninger i revidert statsbudsjett for at beredskapen kan opprettholdes, sier Martin Fuhr Bolstad, fung. generalsekretær i Redningsselskapet.

Noe sier at noe annet vil være i strid med regjeringsplattformen og regjeringens ambisjoner om å få bedre beredskap

Dykkere berget av Redningsskøyta


Skøytene til Redningsselskapet bruker omtrent 3,5 millioner liter diesel hvert år. De økte drivstoffutgiftene gjør at drivstoffregningen per nå ligger an til å gå fra 33 millioner i 2021 til 53 MNOK i 2022.

Koblet med økte strømkostnader på om lag 5 MNOK ligger Redningsselskapet dermed an til merkostnader i 2022 på 25 MNOK.

LES OGSÅ
Etterlyser krav om sikkerhetsutstyr


Redningsselskapet har 53 redningsskøyter i tjeneste langs kysten. I fjor hjalp de over 6000 båter i havsnød og de reddet 31 mennesker fra drukningsdøden.

Skal det kuttes i dette tilbudet betyr det å ta ut redningsskøyter og mannskap der det bor færre folk.

Må prioritere


Bolstad sier at dersom redningsskøyter må tas på land for å spare penger, så vil det bli et sted langs kysten nord for Trondheim.

– Vi håper det ikke blir nødvendig, men må vi velge hvor vi skal sikre beredskapen så blir det der det er flest folk. Dette er selvfølgelig det siste vi ønsker å gjøre, sier Bolstad.

Slik sjekker du redningsvesten


Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har fremhevet trygghet som regjeringens fremste prioritering i revidert statsbudsjett. Da er kystberedskapen helt grunnleggende.

– Vi håper regjeringspartiene og SV finner sammen om å sikre vår evne til å redde liv og berge verdier foralle de som jobber og ferdes langs kysten vår, sier Bolstad.Strømstøtten til frivillige organisasjoner vil for Redningsselskapets del ende på 175.000 kroner for perioden desember 2021 til mars 2022.

– Dette er ikke i nærheten av å dekke våre reelle behov, og vi har ingen annen måte å kunne dekke de økte kostnadene på. Jeg er oppriktig skuffet over at regjeringen har valgt å ikke prioritere frivillig beredskap og trygghet til havs i frivillighetens år, avslutter Bolstad.

Kilde: RedningsselskapetANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • På tide med service på utstyret?

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicesenter bare for bransjen, men her kan man også levere inn ventiler og flasker enkeltvis til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nord-Sulawesi – et dykkeparadis

  Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS