Streik, flykaos og passmangel
En rekke streiker i flybransjen setter sommerferien i fare, og i tillegg venter svært mange på nytt pass. Konsekvensen kan bli Norgesferie for tredje år på rad for mange.
Streik, flykaos og passmangel
Utenlandsferien kan gå i vasken på flere måter i sommer. Foto: Christian Skauge
REISE

Streik, flykaos og passmangel
En rekke streiker i flybransjen setter sommerferien i fare, og i tillegg venter svært mange på nytt pass. Konsekvensen kan bli Norgesferie for tredje år på rad for mange.
  20. juni 2022
☒   ANNONSE:
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina
VG skriver at de neste ukene kan både flyteknikere, flyplassarbeidere og piloter være i streik her hjemme, og dette kan ødelegge ferien for mange.

Det har de siste ukene vært kaos på en rekke europeiske flyplasser, med store forsinkelser og en rekke kanselleringer. Flyplassen i Brüssel har kansellert alle flyvninger i dag på grunn av streik – 70.000 mennesker står i kø.

Flyplass

Det er kaos på en rekke flyplasser i Europa – og verre kan det bli. Foto: Christian Skauge


Både Norwegian og EasyJet melder at de kansellerer avganger til flere europeiske flyplasser – og i morgen kan flystreiken bli trappet ytterligere opp.

Samtidig står 80.000 mennesker i kø for å få nytt pass. Kommer det ikke i tide kan det bety at utenlandsferien går i vasken for mange.

Tareskog

Norge byr heldigvis på massevis av flott dykking dersom du må holde deg hjemme i sommer. Foto: Christian Skauge


Noen lyspunkter er det imidlertid. EU er positive til at Nordmenn kan få bruke utgåtte pass i en overgangsperiode, men understreker at det er opp til Norge å forlenge gyldigheten.

Så langt er det imidlertid ingen avtale på plass, så ikke legg ut på tur med et gammelt pass – foreløpig du må nok pent vente i kø slik som mange andre.

12 tips til dykkeferie i Norge


Skal du til Tyrkia, men mangler pass? Da kan du være heldig: Norske reisende skal slippe inn i landet med nasjonalt ID-kort i stedet for norsk pass ut 2022.

Denne avtalen kom i stand forrige uke da tyrkias utenriksminister Mevlüt Cavusoglu møtte Anniken Huitfeldt i Ankara. Ordningen er imidlertid ikke implementert enda, slik Henrik (20) fikk oppleve.For mange kan det ligge an til at det blie en ny Norgesferie. Har du tenkt å dykke bør du imidlertid ikke vente for lenge med å bestille – det kan bli fullt.

Årsaken er at flere dykkesentre har mange gjester som skulle kommet under pandemien, men måtte utsette Norgesturen til nå. Dermed er det færre tilgjengelige plasser enn vanlig.STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Flott vrakdykking på Sørlandet

  One Ocean Dive Resort i Søgne like utenfor Kristiansand ligger perfekt til for dykking på en rekke spennende vrak – ta turen med klubben eller vennegjengen!

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for bransjen – de tar også imot ventilsett og flasker fra dykkere. Kanskje det er på tide med service?
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS