Ingen under, ingen ved siden
Hvor skal man henvende seg hvis man er i Arendal og er lysten på et par dykk? Vi dro på sommerbesøk til Agder Dykkersenter.
Ingen under, ingen ved siden
Erling Sætherlien hos Agder Dykkersenter. Alle foto: Christian Skauge
DYKKESENTER

Ingen under, ingen ved siden
Hvor skal man henvende seg hvis man er i Arendal og er lysten på et par dykk? Vi dro på sommerbesøk til Agder Dykkersenter.
  28. august 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Hei og velkommen til Agder Dykkersenter, sier innehaver Erling Sætherlien med et smil når han møter oss i døren på senteret på Hisøya, et steinkast fra Pollen i Arendal.

Vi blir vist inn på det romslige 5-stjerners PADI IDC-senteret, og det vanker både kaffe og bakst. Utstyr fra flere produsenter står til utstilling, og brygga ligger rett utenfor døren.

Arendal

Utsikten fra brygga på dykkesenteret. Foto: Christian Skauge


Erling Sætherlien er ikke bare en svært erfaren dykker og instruktør, han er faktisk en ekte norsk dykkepioner:

Allerede da Freddy Storheil startet med liveaboardturer med S/Y Colona i Rødehavet i 1986 var han på plass og guidet dykkere blant korallrevene.Agder Dykkersenter har ligget på brygga i Vikaveien 29 i Arendal siden 2015, og før det drev Erling Sætherlien dykkesenteret i Lyngør i en årrekke.

– Det har blitt noen hundre elever og noen tusen dykk i skjærgården nedover på Sørlandet, forteller han mens han viser oss rundt på senteret.

Divemaster

Divemaster Francisco Castillo trenger ikke bære flaskene langt.


I nabobygningen er det både kompressor, serviceverksted, utstyrslager og utstyr til trykkprøving. Som mange andre i dykkebransjen leverer Agder Dykkersenter også tjenester til brann og redning.

– Vi kjører et litt spesielt opplegg når det gjelder utstyr, forteller innehaveren og viser oss en bugnende utstyrsrom med drakter, vester og vinger fra en rekke produsenter, sier Sætherlien.

Dykkerutstyr

Det rikholdige utstyrsrommet inneholder noe for alle.


Han forteller at senteret kjøper inn mye brukt utstyr, som settes i stand og brukes på kurs. Deretter kan elevene få kjøpe utstyret til en rimelig penge.

– Det hjelper flere til å fortsette å dykke, og litt resirkulering og gjenbruk er jo bra for miljøet og noe mange er opptatt av for tiden, sier den blide sørlendingen.

Scubapro

Agder Dykkersenter er forhandler for flere kjente merker, blant annet Scubapro.


Agder Dykkersenter tilbyr kurs fra PADI Open Water helt opp til instruktør, i tillegg til emnekurs, nitrox og tørrdraktskurs.

Sætherlien forteller at han holder på med å utdanne en ny instruktør og en divemaster, og planlegger å trappe opp kursvirksomheten fremover.

Erling Sætherlien

Erling Sætherlien inviterer Oslofolk til Arendal for å ta dykkekurs.


Senteret tar gjerne imot elever fra Oslo-området, og har et svært godt tilbud til dem som vil lære å dykke og samtidig komme seg bort fra storbyen:

– Nå tilbyr vi gratis overnatting til de som kommer ned og tar kurset hos oss, sier Sætherlien.

Agder Dykkersenter

Vi falt for slagordet «ingen under, ingen ved siden».


Det er et kjempetilbud til dem som har lyst til å begynne å dykke – da får man både et intensivkurs og en liten dykkeferie samtidig.

Agder Dykkersenter kjører også dykketurer i nærområdet, og enten du vil forlenge oppholdet etter kurs eller bare ta en langhelg og dykke i Arendal er mulighetene gode.
Opprinnelig publisert 19.08.2022ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • På tide med service på utstyret?

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicesenter bare for bransjen, men her kan man også levere inn ventiler og flasker enkeltvis til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nord-Sulawesi – et dykkeparadis

  Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS