Vil definere tang og tare som sjømat
Nærings- og fiskeridepartementet har sendt på høring et forslag til endringer i regelverket slik at tang og tare defineres som sjømat, og dermed kan markedsføres i utlandet.
Vil definere tang og tare som sjømat
Taretypen søl er spiselig. Foto: Espen Bierud, Havforskningsinstituttet (CC BY-SA 4.0)
SJØMAT

Vil definere tang og tare som sjømat
Nærings- og fiskeridepartementet har sendt på høring et forslag til endringer i regelverket slik at tang og tare defineres som sjømat, og dermed kan markedsføres i utlandet.
  10. august 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Regjeringen har vært tydelige på at de ønsker å legge til rette for økt forsking om og mer aktivitet i næringer knyttet til tang og tare og nye marine ressurser.

– Norge skal lede an i utviklingen av verdens mest bærekraftige sjømatnæring, og her har tang og tare en naturlig plass. Det følger vi nå opp, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressemelding.

LES OGSÅ
Samarbeider om taredyrking


For å bidra til utvikling av næringen foreslår regjeringen å endre regelverket slik at eksport av tang- og tareprodukter til humant konsum kan ilegges markedsavgift.

Avgiften vil gi Norges Sjømatråd midler til å kunne drive markedsføring av for tang og tare på lik linje med annen sjømat i utlandet.

Trolig lavere miljørisiko enn oppdrett


– Sjømatnæringen er av stor betydning for Norge. Samtidig er det viktig å legge til rette for ytterligere verdiskaping med utgangspunkt i havet. Tang og tare er i så måte en spennende næring med et stort potensial, sier Skjæran.

For at tang og tare til humant konsum skal kunne markedsføres må fiskeeksportloven endres slik at eksporten ilegges markedsavgift.Endringsforslaget innebærer også at eksport av tang og tare til humant konsum ilegges FoU-avgift som vil inngå i budsjettet til Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering.

– Norges sjømatråd gjør et viktig arbeid for norsk sjømatnæring i mange markeder, og skaper verdier for næringen gjennom næringsrettet forskning og utvikling. De foreslåtte endringene vil bidra til å videreutvikle og øke synligheten for tang og tarenæringen, sier fiskeri- og havministeren.

Høringsfristen er 8. november 2022.Kilde: RegjeringenANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • På tide med service på utstyret?

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicesenter bare for bransjen, men her kan man også levere inn ventiler og flasker enkeltvis til service.

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nord-Sulawesi – et dykkeparadis

  Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS