Politikere møtes til dyst
Det går på stumpene løs når alle ungdomspartiene tar utfordringen og konkurrerer mot hverandre i den store taustumpkonkurransen under Arendalsuka.
Politikere møtes til dyst
Foto: Marfo
NYHETER

Politikere møtes til dyst
Det går på stumpene løs når alle ungdomspartiene tar utfordringen og konkurrerer mot hverandre i den store taustumpkonkurransen under Arendalsuka.
  14. august 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Vi har fått framtidens politikere om bord. De skal gjøre alt de kan for å få forsøplingsverstingen taustumpen opp fra dekk og i søpla der den hører hjemme. Hvem vinner? skriver Marfo i en pressemelding.

Sammen har Fiskeridirektoratet, Senter mot marin forsøpling, Kystverket og Sjøfartsdirektoratet invitert ungdomspartiene om bord på M/S Fjorgyn under Arendalsuka.

Klarer de å få Norges forsøplingsversting, selveste taustumpen, opp fra dekk og i søpla der den hører hjemme? Velkommen om bord på M/S Fjorgyn torsdag 18. august klokken 12 i Pollen i Arendal!

Plastsøppel

Foto: Marfo


Taustumper er verstingen


Vi har et forsøplingsproblem. Det er for mye plast i havet. I Norge har vi en versting. Og den kommer fra alle som bruker havet.

I våre havområder og på landets strender utgjør taustumper og tau rundt 20 prosent av ryddet forsøpling, og ingen annen type søppel er funnet så ofte under ryddeaksjoner.

– Ved kaikanten i Arendal skal vi belyse problemet, diskutere det, spise fiskekaker, og utfordre alle som går om bord på Fiskeridirektoratets nye båt M/S Fjorgyn til å få flest mulig taustumper opp fra dekk og i søppeldunken, forteller Marfo.

Plastmengden fra de som jobber og bruker havet er betydelig i Nord-Atlanteren og Arktis. I enkelte områder av havet dominerer de som kilde til forsøpling. Det kan vi sammen gjøre noe med.

Gjennom kampanjen «Hei, har du mista noe?» har Fiskeridirektoratet, Senter mot marin forsøpling, Sjøfartsdirektoratet og Kystverket gått sammen for å øke bevisstheten rundt problemet.Målet er å få alle til å gjøre det de kan for å ikke miste taustumper, avkapp og mindre plastbiter over bord.

– Vi er nødt til å redusere mengden tau som havner i havet før det går på stumpene løs, avslutter Marfo.

Kilde: MARFOANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • På tide med service på utstyret?

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicesenter bare for bransjen, men her kan man også levere inn ventiler og flasker enkeltvis til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nord-Sulawesi – et dykkeparadis

  Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS