Far og datter tok kongepokalen
Norgesmesteren er soleklar. Ole Christian Meldahl kan sammen med datteren Laia Meldahl smykke seg med årets NM-tittel. En suveren debut og sammenlagtseier med nesten 100 poeng foran andreplass.
Far og datter tok kongepokalen
Ole Christian Meldahl og datteren Laia Mehldal vant NM i UV-foto i Ålesund. Foto: Norges Dykkeforbund
UNDERVANNSFOTO

Far og datter tok kongepokalen
Norgesmesteren er soleklar. Ole Christian Meldahl kan sammen med datteren Laia Meldahl smykke seg med årets NM-tittel. En suveren debut og sammenlagtseier med nesten 100 poeng foran andreplass.
  Av Thea Langkaas, Norges Dykkeforbund
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
NM i UV-foto 2022 ble en suksess. Strålende sol, 14 grader i vannet og nærmere det dobbelte på land. Hvem skulle tro at Ålesund skulle levere vær som dette i september?

For ikke å snakke om bildene som har blitt levert inn!

LES OGSÅ
Se resultatlisten NM i UV-foto


Underetasjen hos Ålesund Sportsdykkerklubb er fullsatt 09:30 søndag morgen. Finalistene sitter spent på rekke og rad på stolene sine, som nå er omrokkert etter gårsdagens bankett.

I går fikk de servert avslutningsmiddagen her – nå får de servert resultatene av innsatsen de har lagt ned under NM-helgen.

Vidvinkel med dykker

Dette bildet gav gull i klasse A, vidvinkel med Dykker. Foto: Ole Christian Meldahl / Norges Dykkeforbund


Årets jury besto av Galice Hoarau, Lill Haugen og Lene Cathrin Sundal. Under juryeringen i går kveld og i utover natten, var det tydelig at de ulike jurymedlemmene la vekt på ulike kvaliteter ved bildene som var kommet inn.

Noe samtlige likevel var enige om – og slo hardt ned på – var om bildet var i fokus eller ikke.

– Fokus er noe man alltid må dobbeltsjekke før man leverer et bilde. Er ikke bildet i fokus? Dropp å levér det, slår Galice Hoarau fast.

Jurymedlem Lill Haugen ledet presentasjonen under premieutdelingen, og la frem juryens kommentar til topp fem bilder i hver kategori.

– I mange kategorier var det veldig små marginer, sa hun da presentasjonen startet.

SE VIDEO
Se premierutdelingen i NM her!


Ole Christian Meldahl stakk av med NM-tittelen og kongepokalen under NM i undervannsfoto 2022. Og modellen var ingen andre ringere enn hans egen datter, Laia Meldahl!

Det ble en soleklar seier om man ser på poengene. Med hele 366 sammenlagtpoeng fra juryen er norgesmesteren nesten 100 poeng foran andreplassen.

Norgesmestere

Team Kvitsøy var superfornøyd etter at Ole Christian Meldahl og datteren Laia dro seieren i havn. I midten styremedlem i Kvitsøy Dykkerklubb, Geir Meling. Han var tilstede for å observere og la seg inspirere til neste års NM, som arrangeres hos nettopp Kvitsøy Dykkerklubb. Foto: Norges Dykkeforbund


Hva synes far og datter om seieren?

– Jeg er helt sjokka, sier en tydelig glad og overrasket Ole Christian Meldahl.

– Altså, hva i alle dager? legger en like sjokkert datter til.

– Vi trodde jo ikke at vi skulle bli med her en gang, sier en veldig glad Laia Meldahl.

Det klirrer godt i medaljesamlingen rundt halsen til Meldahl-duoen ute på kaien i Ålesund. Det de først og fremst så på som en hyggelig far-og-datter tur ble plutselig mye mer enn de kunne forestille seg.Meldahl tok gull i to klasser (klasse A og D), sølv i en (Klasse E) og bronse i en (klasse B). Plasseringene gav sammenlagtseier, NM-gull og kongepokal.

Meldahl representerer Kvitsøy Dykkerklubb som skal arrangere NM i undervannsfoto 2023, og har gitt en god smakebit på hva Kvitsøy har å by på.

Det skal hvertfall ikke stå på humøret og gleden, som Kvitsøys klubbmedlemmer har vist oss i helgen!

Les alt om NM i UV-foto


Inne i klubbhuset hos Ålesund Sportsdykkerklubb rundes en fin helg av, og deltakerne ønsker hverandre på gjensyn.

– Været har vært med oss, så nå er det bare å glede seg til neste år, avslutter president i Norges Dykkeforbund, Gry Henriksen

– Hjertelig velkommen til Kvitsøy neste år! skyter en lykkelig Ole Christian Meldahl inn.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar om uv-jakt

    Vil du komme i gang med undervannsjakt eller sanking av skjell, krabber og annen sjømat? Nå tilbyr Frivannsliv et gratis nettkurs hvor du kan lære mer.

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Kurs i fridykking på engelsk

    Frivannsliv retter seg mot stadig nye kundegrupper, og nå holder de fridykkerkurs i Oslo på engelsk – til glede for de som ikke er så stødige i norsk.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS