Funnet på få meters dyp
Den 51 år gamle mannen som mistet livet i en dykkerulykke ved Vanvikan på Fosenhalvøya lørdag 24. september ble funnet på bare få meters dyp. Dessverre stod livet ikke til å redde.
Funnet på få meters dyp
Dykkeren ble erklært død ved ankomst på St. Olavs hospital i Trondheim. Foto: Ezzex/Wikipedia (CC BY-SA 4.0)
DYKKERULYKKE

Funnet på få meters dyp
Den 51 år gamle mannen som mistet livet i en dykkerulykke ved Vanvikan på Fosenhalvøya lørdag 24. september ble funnet på bare få meters dyp. Dessverre stod livet ikke til å redde.
  26. september 2022
☒   ANNONSE:
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina
– Det var fem som var på tur, to av dem var i båten mens tre dykket sammen utenfor Vanvikan, sier etterforskningsleder Roy Inge Aas ved Fosen lensmannskontor til Dykking.

Dykket skal ha vært et vanlig fritidsdykk med flasker og vanlig dykkerutstyr, ikke rebreather. Ifølge Aas er utstyret sendt til Trondheim for undersøkelse.– De var egentlig ferdig med dykket og var på vei opp. En av dem hadde problemer med dugg i masken, og to av dykkerne kom da bort fra den forulykkede, sier han til Dykking.

Det er ikke kjent hva som førte til at den 51 år gamle mannen fikk problemer. De andre i følget ble bekymret da han ikke kom opp og varslet umiddelbart politiet.

Mann døde etter dykkerulykke


En større redningsaksjon med helikopter, to båter fra brannvesenet og redningsskøyta «Une Amundsen» ble igangsatt. Mannen ble funnet på grunt vann av en dykker fra brannvesenet.

– Vi fikk først opplysninger om at han ble funnet på ni meters dyp, men senere har det blitt sagt at det var så grunt som fem meter, sier Aas til Dykking.

Dykkerulykke i Vanvikan – se tidslinje


51-åringen ble tatt til overflaten og brakt på land, og deretter fløyet med helikopter til St. Olavs hospital i Trondheim. Her ble han erklært død ved ankomst.

Den avdøde var norsk statsborger. Han skal ha vært en relativt erfaren dykker som hadde dykket en god del, ifølge Aas.Politiet etterforsker saken som en ulykkeshendelse. Alle i følget er avhørt, og dykkerutstyret er sendt til undersøkelse. Den avdøde skal også obduseres for om mulig å finne dødsårsaken.

De pårørende skal i møte med politiet nå i ettermiddag, og det er ventet av navnet vil bli offentliggjort etter dette.STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Søndagsdykk på Storsand

  Dykkesugen? Da kan du bli med Oslofjorden Dykkesenter til Storsand på Hurumlandet søndag 4. desember! Det er en av de fineste dykkeplassene i fjorden, og passer for alle.

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Nord-Sulawesi – et dykkeparadis

  Indonesia er verdenskjent for sitt unike marine liv, og for mange står Lembeh Strait, Bunaken nasjonalpark og Bangka Island øverst på listen. Critters@Lembeh og Murex gir deg den ultimate dykkereisen – Passport to Paradise.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS