Video:

 • 75 år siden M/S Welheim ble torpedert

  Information
  28 november 2019
  Den 28. november 1944 ble det tyske lasteskipet M/S Welheim torpedert av en norsk MTB ved sørvest av Florø. Vraket er et av de flotteste vi har langs kysten – se bilder og video her!
 • Se episode 8 av «Havforskerne»

  Information
  24 november 2019
  Skagerrak er vårt nærmeste havområde, og overvåkes derfor nøye av havforskerne. I den siste episoden av «Havforskerne»får du være med på forskningsskipet G. M. Dannevig på tokt til Hirtshals.
 • Grottedykking – er det noe for deg?

  Information
  23 november 2019
  Grottedykking er en spennende og krevende form for dykking, som stiller krav både til utdanning, utstyr, psyke og ferdigheter. De som mestrer det sier det er den mest givende dykkingen de har opplevd.
 • Spektakulær video fra HMHS «Britannic»

  Information
  21 november 2019
  I dag er det 103 år siden HMHS «Britannic» gikk på en mine og sank i Middelhavet. Søsterskipet til «Titanic» ligger på 125 meters dyp – se video fra et dykk på vraket her!
 • Bli med på et ROV-dykk på D/S «Kraft»

  Information
  20 november 2019
  D/S Kraft var en 14 meter lang slepebåt som sank under buksering av M/S «Equatore». Vraket ligger på 55 meters dyp omtrent 200 meter fra land i Karmsundet i Haugesund.
 • Se episode 7 av «Havforskerne»

  Information
  17 november 2019
  Spøkelsesfiske skaper problemer for fisk og skalldyr, men hvor stort er egentlig problemet? Havforsker Alf forsøker finne ut av hvor mye redskap som faktisk ligger på havbunnen, men det blir ingen enkel oppgave.
 • Dokumentar: Et vrak fra den spanske armada

  Information
  16 november 2019
  For over 30 år siden fant en tenåring en bronsekanon da han dykket utenfor kysten av Devon i England. Han oppdaget at den tilhørte et over 400 år gammelt skip. Se dokumentaren her!
 • I dag er det 75 år siden senkingen av Tirpitz

  Information
  12 november 2019
  Den 12. november 1944 lyktes det endelig britene å senke «The Beast», det tyske slagskipet Tirpitz. Operation Cathecism involverte et tjuetalls Avro Lancaster bombefly lastet med Tallboy-bomber, og Hitlers stolthet møtte sin skjebne.
 • Se episode 6 av «Havforskerne»

  Information
  10 november 2019
  I sjette episode får du være med forskere ved forskningstasjonen i Flødevigen når de forsker på hummer ved Lindesnes, utenfor Tvedestrand og langs sørlandskysten.
 • Har funnet verdens dypeste skipsvrak

  Information
  10 november 2019
  Forskningsskipet R/V «Petrel» er på tokt i Stillehavet, hvor de nylig fant to japanske hangarskip. Nå har de funnet det som skal være verdens dypeste vrak på 6 220 meters dyp.
 • Se Kronprinsen dykke etter plast på Sjøstrand

  Information
  09 november 2019
  Husker du saken om Kronprins Haakon som dykket sammen med Fredrik Myhre fra WWF etter plast på Sjøstrand i Asker? Her er videoen – og talen hans fra Our Ocean-konferansen.
 • 75 år siden senkingen av Aquila og Helga Ferdinand

  Information
  08 november 2019
  I dag er det 75 år siden de to tyske lasteskipene D/S Aquila og D/S Helga Ferdinand ble senket av britiske fly i det samme angrepet i Midtgulen. Vi markerer dagen med flotte videoer fra begge vrakene.
 • Nå fyller mange av krigsvrakene 75 år

  Information
  07 november 2019
  November 1944: Tyskerne har evakuert og brent Finnmark, og stadig flere skip senkes langs kysten. Nå er det trekvart århundre siden mange av vrakene vi dykker på gikk ned.
 • Kommuniserer blekksprutene med huden?

  Information
  06 november 2019
  Blekksprutene er blant de mest spennende skapningene i havet. De kan endre form og farge og er mestre i å gå i ett med omgivelsene – men brukes huden til mer enn kamuflasje?
 • Fikk lov å senke vrak som dykkemål

  Information
  04 november 2019
  I dag er det 36 år siden Sula Dykkerklubb senket D/S Øygard sør for Ålesund. Dette er såvidt vites den eneste gangen noen har fått lov til å senke et vrak som dykkemål i Norge.
 • Se episode 5 av «Havforskerne»

  Information
  03 november 2019
  I den femte episoden får du være med når forskerne i Flødevigen undersøker stillehavsøstersen som har kommet til kysten vår de senere årene. Den ble registrert første gang på Sørlandet i 2008.
 • Bli med på et virtuelt dykk på vraket «Melckmeyt» fra 1659

  Information
  28 oktober 2019
  Irske og australske marinarkeologer har laget en virtuell 3D-modell av et nederlansk skip som sank utenfor kysten av Island for 360 år siden.
 • Se episode 4 av «Havforskerne»

  Information
  27 oktober 2019
  Langs hele kysten fra Egersund til svenskegrensa jobber havforskerne ved Flødevigen med å overvåke livet i havet. I episode 4 får du være med når de forsker på torsken i Tvedestrandsfjorden.
 • I dag er det 75 år siden «Minenräumschiff 26» ble senket

  Information
  27 oktober 2019
  Det tyske moderskipet for minesveipere ble angrepet to dager på rad av sovjetiske fly, og til slutt senket på grunt vann ved Hopseidet i Finnmark.
 • Gozo kan få et nytt vrak – vil senke 60 meter lang tanker

  Information
  26 oktober 2019
  Et tankskip som strandet i Qawra på Malta i fjor kan bli en ny dykkeattraksjon på Middelhavsøya, dersom Professional Diving Schools Association of Malta (PDSA) får det som de vil.
 • Fant hvalkadaver på 3 240 meters dyp

  Information
  25 oktober 2019
  På årets siste tokt kom forskerne på forskningsfartøyet EV «Nautilus» over et uvanlig syn – et såkalt «whale fall». Det fem meter lange hvalkadaveret har blitt et festmåltid for fisk, krabber og blekksprut.
 • Unikt vrakfunn: Hangarskipene Kaga og Akagi funnet

  Information
  24 oktober 2019
  De to oppsiktsvekkende funnene ble gjort av forskningsskipet R/V «Petrel», som for tiden befinner seg i farvannet rundt Midwayøyene i Stillehavet, omtrent midt mellom USA og Japan.
 • Se den nydelige videoen: Finner nytt hus til blekksprut

  Information
  23 oktober 2019
  Når en gruppe dykkere finner en liten blekksprut som bruker et plastbeger som beskyttelse, bestemmer de seg for å finne et nytt hus til den. Nå går videoen viralt på nettet.
 • Se episode 3 av «Havforskerne»

  Information
  20 oktober 2019
  I den tredje episoden undersøker havforskerne i Flødevigen et mysterium i Landvikvannet ved Grimstad – det eneste ferskvannet i Norge hvor det finnes sild. Hvorfor er de her, og hvordan klarer de å overleve?
 • I dag er det verdens slimåldag

  Information
  16 oktober 2019
  De fleste foretrekker søte dyr med store øyne og myk pels – ikke slimete åtseletere som hører hjemme i en skrekkfilm. I dag feirer vi slimålen, en av de gufneste skapningene i havet.
 • Se hvordan en dykkeflaske blir til

  Information
  15 oktober 2019
  Hvis du noen gang har lurt på hvordan en dykkeflaske av aluminium blir laget, har TV-programmet «How It's Made» svaret.
 • Se episode 2 av «Havforskerne»

  Information
  13 oktober 2019
  I den andre episoden får du være med havforskerne når de undersøker Tvedestrandsfjorden. Her finnes Norges første marine bevaringsområde, og forskerne er spente på hvilket effekt det har.
 • Dragefisk er et økende problem

  Information
  10 oktober 2019
  De vakre, men giftige dragefiskene hører egentlig hjemme i Asia og i Rødehavet. I de senere årene har de invadert store deler av Karibia og er nå også et problem i Middelhavet.
 • Fantastisk video av blekksprutballen

  Information
  09 oktober 2019
  Tre dykkere fikk seg en fantastisk opplevelse i Ørstafjorden på vei tilbake fra et dykk på vraket av D/S «Radbod» – en diger blekksprutgeléball.
 • Deilig strømdykking på Hitra

  Information
  07 oktober 2019
  Norge har mye fint å by på under vann, og et av de flotteste områdene er etter manges mening Hitra på Trøndelagskysten. Bli med filmskaper Lars Korvald under vann.
 • Se episode 1 av «Havforskerne»

  Information
  06 oktober 2019
  Havforskerne ved Flødevigen jobber med å overvåke livet i havet langs kysten fra Egersund til svenskegrensa. I første episode kan du følge havforsker Stian Stiansen på strandnot-tokt med forskningsskipet G. M. Dannevig.
 • I dag er det 75 år siden KNM «Kjell» ble senket

  Information
  28 september 2019
  Den 28. september 1944 ble den tidligere norske torpedobåten KNM «Kjell» ble senket av britiske fly utenfor Mandal. Det ikke alle vet, er at båten het NK-02 «Dragoner» da den gikk ned. Se video fra vraket!
 • Opprørende skilpaddevideo går viralt

  Information
  25 september 2019
  Dykkere kom over en grønn havskilpadde som spiste av kloakken som strømmet ut av et rør på havbunnen ved øya Boracay på Filippinene. Den ekle videoen har blitt sett av tusenvis.
 • Dokumentar: Vitenskapen bak haiangrep

  Information
  22 september 2019
  Denne spennende dokumentaren tar for seg vitenskapen bak haiangrep. Hvorfor og hvordan angriper de? Haiangrep er forekommer svært sjelden, men likevel er mange redde for haier.
 • 65 år siden D/S Nordstjernen gikk ned

  Information
  22 september 2019
  I dag er det 65 år siden hurtigruteskipet D/S Nordstjernen gikk ned i Raftsundet i Nordland. Det flotte vraket ligger på rundt 50 meters dyp og byr på en spektakulær opplevelse.
 • Se fiskene utenfor restaurant Under LIVE!

  Information
  15 september 2019
  Havforskningsinstituttet har i samarbeid med restaurant Under på Lindesnes satt opp et undervannskamera som strømmer fiskelivet utenfor restauranten direkte på nettet.
 • Kan «super reefs» redde korallrevene?

  Information
  14 september 2019
  Korallrevene forsvinner raskere enn noen gang – men noen av dem overlever, mot alle odds. Disse kalles for «super reefs» og kan være nøkkelen til å redde verdens korallrev.
 • Se video: «Hvaldimir» stjal kameraet

  Information
  08 september 2019
  Joachim Larssen fikk en uvanlig opplevelse da han nylig padlet forbi Hammerfest: Den lekne hvithvalen stjal GoPro'en hans – men hentet det på bunnen og leverte det tilbake!
 • Se de søte dyphavsblekksprutene!

  Information
  07 september 2019
  Noen klarer ikke å se seg mette på de mange rare og søte blekksprutartene som finnes på dypt vann. Forskerne på forskningsskipet «Nautilus» lar seg stadig forundre – her er noen av de fineste klippene de har filmet.
 • Har du sett den spektakulære dykkefilmen?

  Information
  29 august 2019
  «Dive Odyssey» er en dykkefilm ulik alle andre du har sett. Med spektakulære scener fra grottedykking under is og dykking i gruver setter den en ny standard for undervannsfilm.
 • Se serien «Skattejakt på Havbunnen» her!

  Information
  27 august 2019
  De danske eventyrerene Stig og Åge leter etter skatter på havbunnen. I 1993 hevet de en 77 meter lang Nazi-ubåt fra 70 meters dyp, og siden har de berget skatter og laster fra hundrevis av vrak i danske farvann.
 • Vraket av «Titanic» er i ferd med forsvinne

  Information
  23 august 2019
  For første gang på nærmere 15 år har forskere besøkt det legendariske vraket av RMS «Titanic» – skipet som ikke kunne synke. Nå er vraket i ferd med å forsvinne.
 • Bli med på et vrakdykk med ROV

  Information
  16 august 2019
  Rasmus Haraldseide har filmet vraket av D/S «Olof» i Kopervik med en hjemmelaget ROV. Vraket ligger på rundt 40 meters dyp, men nå kan du bli med på et dykk uten å bli våt på beina!
 • Lær mer om mat i fjæra

  Information
  15 august 2019
  Arne Duinker, sjømatentusiast og forsker ved Havforskningsinstituttet forteller om hvilke arter man finner i fjæra som kan brukes som mat. Se programmet og bli inspirert!
 • Vakker kortfilm fra Lygnstøylsvatnet

  Information
  14 august 2019
  «Rising Water» handler om fortiden, nåtiden og fremtiden og utforsker menneskets plass i kosmos, og de spektakulære undervannsscenene er filmet i Lygnstøylsvatnet. Se filmen her – og få med deg «bakomfilmen» samtidig!
 • Se video fra Norges svar på «Thistlegorm»

  Information
  11 august 2019
  Dampskipet Sao Paulo kom til Norge lastet med krigsmateriell sammen med de tyske invasjonsstyrkene 9. april 1940. I lasten hadde hun 21 motorsykler og 57 andre kjøretøyer.
 • Dokumentar: Haisommeren i 1916

  Information
  10 august 2019
  I 1916 var det haisommer på riktig på Jersey-kysten i USA: Mellom 1. og 12. juli ble fire mennesker drept og en skadd i haiangrep, og befolkningen gikk amok for å ta livet av «udyrene». Se dokumentaren her.
 • Se dokumentaren "Havets Helter" her!

  Information
  09 august 2019
  Redningsselskapet jobber for å trygge livet langs kysten i Norge. Båtturister, fiskere og andre sjøfolk opplever en følelse av trygghet og lettelse når den hvite og røde redningsskøyta dukker opp.
 • Fantastiske undervannsscener fra Norge

  Information
  05 august 2019
  Espen Rekdal er en av våre beste og mest erfarne undervannsfotografer og filmskapere. Vi fant denne perlen på hjemmesidene hans – her er det bare å se, lære og nyte!
 • Hva er korallbleking? Og kan det stoppes?

  Information
  04 august 2019
  Korallrevene har eksistert i millioner av år, men hvis klimaendringene fortsetter kan dette århundret være deres siste. Lær mer om hva som forårsaker korallbleking her.
 • Har forskerne funnet verdens søteste dyr?

  Information
  26 juli 2019
  – Hvem er du? En blekksprut? Du ser ut som et reinsdyr, sier en av de overraskede forskerne på forskningsfartøyet Nautilus når de oppdager den søte blekkspruten på 1 385 meters dyp.
 • Fargerikt marint liv i Indonesia og Filippinene

  Information
  24 juli 2019
  Hvis du er glad i makrofotografering eller bare liker å kikke på alle de rare småkrypene som finner i havet, må du få med deg denne fargerike videoen!
 • Ett dykk – to inntrykk. Se video!

  Information
  19 juli 2019
  Undervannsfotografene Glenn Ivar Tønnessen og Fredrik Myhre dykket nylig sammen i Lysefjorden i Rogaland, og de har lagt ut hver sin herlige video med sjøroser og trollkrabber. Se begge filmene her!
 • Unikt opptak: Vrakfisk spiser hai

  Information
  15 juli 2019
  Havforskere fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) fikk seg en sjelden opplevelse da de skulle undersøke skipsvrak på havdypet utenfor kysten av South Carolina.
 • Se dokumentaren "Diving into the Unknown"

  Information
  11 juli 2019
  To finske grottedykkere omkom på tragisk vis i Pluragrotta i 2014. Da de overlevende hentet ut sine omkomne venner fra 120 meters dyp ble det også laget en dokumentar.
 • Her kan du se "Skatter i havet" helt gratis

  Information
  06 juli 2019
  I den norske dokumentarserien «Arkeologene» får seeren bli med på en spennende historietime om forskjellige temaer. I episode 2 er det skatter i havet som er tema.
 • Gjensyn med «Vrakdykkerne» på NRK

  Information
  03 juli 2019
  NRKs digitale arkiv er fullt av perler, og der finner man blant annet dokumentaren «Vrakdykkerne» hvor dykkerne leter etter spor fra dramatiske forlis under havoverflaten.
 • Venatum – en kortfilm om fridykking

  Information
  30 juni 2019
  Den norskproduserte kortfilmen viser vakre undervannsscener fra Trøndelag og forteller mer om fridykking og undervannsjakt. Filmen er laget av Truls Melbye og Jonathan Bigler.
 • Video: Lysten på grottedykking?

  Information
  28 juni 2019
  Denne filmen er perfekt for deg som har lyst til å begynne med grottedykking: Her får du en introduksjon til sidemount, prosedyrer og sikkerhet – og mange flotte undervannsscener!
 • Video: Reef Life of the Andaman

  Information
  26 juni 2019
  Lysten på en tur til Thailand? Vi kjente at det rykket i svømmefoten da vi så denne flotte dokumentaren! Len deg tilbake og nyt nesten to timers undervannsmoro.
 • Her kan du se filmen Dykket helt gratis

  Information
  22 juni 2019
  Når en trål setter en ventil ut av spill på 95 meters dyp taper oljeselskapet to millioner kroner i minuttet. Risikoviljen øker i takt med den tapte fortjenesten. Se filmen på NRK nett-TV!
 • Se bilder og video av jumboen i Bahrain

  Information
  20 juni 2019
  Senkingen av en Boeing 747 som nylig ble gjennomført i Bahrain var vellykket, og nå har de første dykkerne besøkt jumboen. Se bilder og video her!
 • Se Sissel Rognes tale om havets tilstand

  Information
  18 juni 2019
  Klimaendringene og effektene vi allerede ser, var et viktig tema da havforskningsdirektør Sissel Rogne holdt sin første årstale om "Havets tilstand".
 • Se video av nakensneglene på Gulen!

  Information
  04 juni 2019
  I løpet av de siste 10 årene har Norge blitt satt på kartet som et av de beste stedene i verden for å se nakensnegler. Guido Schmitz har filmet de vakre skapningene på husrevet på Gulen Dykkesenter.
 • Langhelg-godis fra NRK

  Information
  29 mai 2019
  Det er langhelg på gang, og for mange er Himmelspretten starten på dykkesesongen. Men hvis du ikke skal dykke, kan du kose deg med disse programmene fra NRK!
 • Dykket på et av verdens nordligste skipsvrak

  Information
  24 mai 2019
  Dykkere fra Longyearbyen Dykkerklubb gjorde for noen måneder et av verdens nordligste vrakdykk – på barken «Figaro» i Trygghamna på Svalbard.
 • Nordnytt med innslag om nakensnegler

  Information
  10 mai 2019
  I forbindelse med at team #sneglebuss er på tokt i Finnmark for å lete etter nakensnegler, ble prosjektleder Torkild Bakken intervjuet av NRK Nordnytt. Se klippet her!
 • Minedykker – en jobb med smell i

  Information
  01 mai 2019
  Minedykkerkommandoen er en avdeling bestående av spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver, og de har en av Norges tøffeste jobber.
 • Blekksprut til topps i Voice of the Ocean

  Information
  28 april 2019
  Årets vinner av «Voice of the Ocean» på ADEX i Singapore ble Lutfu Tanriover fra Tyrkia, som overbeviste dommerpanelet med sin vakre – og litt triste – blekksprutvideo. Se den og nyt!
 • Fridykking på vraket av Zenobia

  Information
  26 april 2019
  Se den spektakulære videoen av den britiske fridykkeren Georgina Miller som dykker inni vraket av Zenobia på Kypros. Det ser fryktelig spennende ut – hadde du turt?
 • Kom deg ut i naturen i påsken!

  Information
  20 april 2019
  Lengter du etter å dykke, men er fanget på hytta på fjellet? Da kan du kose deg inne med disse spennende alternativene til den tradisjonelle påskekrimmen!
 • Blekkspruten: Verdens mest intelligente dyr?

  Information
  15 april 2019
  Hvordan har blekkspruten blitt så intelligent at den kan tenke abstrakt? Se fascinerende og morsomme eksperimenter som viser hvor smart blekkspruten er i denne dokumentaren.
 • Fantastisk grottedykking i Norge

  Information
  10 april 2019
  Hvis du ikke har vært lysten på grottedykking fra før, blir du det garantert nå! Se Mikkel Stokkes fantastiske video fra Litjåga i Nordland.
 • Se spermhvalen jakte på blekksprut!

  Information
  05 april 2019
  TV-kanalen Animal Planet har lagt ut en fantastisk video som viser en spermhval som jakter på blekksprut. Det skal være første gang dette er fanget på video.
 • Øgle med innebygd "dykkerutstyr"

  Information
  01 april 2019
  Naturen slutter aldri å overraske! I Costa Rica har forskere funnet en øgle som kan være under vann i opptil 16 minutter takket være en helt spesiell teknikk.
 • Bali – en drømmedestinasjon

  Information
  30 mars 2019
  Bali er en magisk og spennende øy, både over og under vann. Langs kysten finner man fantastisk dykking, et utrolig rikt marint liv, flotte vrak og spennende opplevelser står i kø enten du dykker fra land eller båt.
 • TRAILER: Sharkwater Extinction

  Information
  29 mars 2019
  Den avdøde filmskaperen Rob Stewarts tredje film vises for tiden på utvalgte kinoer i USA og England. Se traileren her!
 • Se «Gold Rush White Water» på Discovery

  Information
  23 mars 2019
  Hvis du vil se spennende og uvanlig dykking kan vi anbefale serien «Gold Rush White Water» som går på Discovery. Følg Dakota Boys' i jakten på gull i Alaska.
 • Se video fra Restaurant Under

  Information
  23 mars 2019
  Åpningen av Restaurant Under ved Lindesnes har fått stor oppmerksomhet i mediene, både hjemme og ute. Her er en video fra amerikanske Fox News' dekning av saken.
 • Dykker overlevde å bli slukt av hval

  Information
  12 mars 2019
  En dykker som endte opp i munnen på en hval utenfor kysten av Sør-Afrika kaller opplevelsen "svært spesiell". Heldigvis gikk det bra både med ham og hvalen.
 • Tok undervannsselfie med fly!

  Information
  10 mars 2019
  Iblant får man en sprø idé som ikke vil slippe taket før man gjør noe med den. Det skjedde med undervannsfotografen Vidar Skålevik... se hvordan det gikk!
 • Saltstraumen - undervannsjegerens paradis

  Information
  08 mars 2019
  Se den spektakulære videoen og bli med Frivannsliv og noen av Norges fremste undervannsjegere på jakt i verdens kraftigste tidevannstrøm!
 • Spektakulær video: One Breath Around The World

  Information
  01 mars 2019
  Har du sett fridykkeren Guillaume Nérys nye kortfilm? Her får du fantastiske undervannsscener fra blant annet Yonaguni-monumentet i Japan.
 • Mucky Secrets – The Marine Creatures of Lembeh Strait

  Information
  26 februar 2019
  Få steder i verden finner man flere merkelige dyr enn i Lembeh Strait. I denne dokumentaren får du et innblikk dyrelivet og hva muck diving er for noe.

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.