Toast Skagen fra Sverige
Visste du at du kan reise jorden rundt med norsk sjømat? Sving innom Sverige for en deilig sommersmak med dette klassiske rekesmørbrødet.
Toast Skagen fra Sverige
Visste du at du kan reise jorden rundt med norsk sjømat? Sving innom Sverige for en deilig sommersmak med dette klassiske rekesmørbrødet.
Innhold fra Norges Sjømatråd
I samarbeid med Bocuse d'Or-kokk Gunnar Hvarnes presenterer Norges sjømatråd oppskrifter som gir deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken:
Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige, og består av ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre.
Til tross for at navnet har sitt opphav fra danske Skagen, var det den svenske kokken Tore Wretman som lanserte denne klassikeren på 1950-tallet.
Hvis fangst- eller fiskelykken ikke er på din side bugner heldigvis butikkene av fristende sjømat på denne tiden av året.
Mange steder kan du også kjøpe ferske reker, fisk og krabber direkte på brygga. Enten du fanger selv eller kjøper inn er sommeren tiden for å nyte sjømat!