for dykkere
Ring 113
Hvis det haster med å få kontakt med dykkerlege (ikke øyeblikkelig hjelp):
Øst- og Sørlandet: 22 93 22 41
Vestlandet/Midt-Norge 55 36 17 00
Nord-Norge: Ring 113
Brann: 110, Politi: 112
Dykkerulykke: Ring 113
Dykkerlege: Øst/Sørlandet 22 93 22 41, Vestlandet/Midt-Norge 55 36 17 00, Nord-Norge 113. Brann 110, politi 112. Last ned Hjelp 113-appen!
Les mer: Førstehjelp ved dykkerulykkerBlåskjellvarsel
Mattilsynet gir deg oversikt over hvor du kan plukke skjell og spise uten fare for å bli dårlig. Oppdateres fra 8. mars til utgangen av oktober.
Les mer: BlåskjellvarselHavnivå og tidevann
Her finner du data om havnivå og tidevann i hele landet, som kan være nyttig for å planlegge dykking på steder med sterk strøm.
Les mer: TidevannsinformasjonBølgevarsel
Bølgevarsel viser bølgehøyder for utvalgte strekninger langs hele norskekysten. Klikk på en farled i kartet for å se varsel.
Les mer: BølgevarselVærmelding
Yr gir deg værdata og værmeldinger for Norge og resten av verden, slik at du vet hva du trenger å ta med når baggen skal pakkes for helgen.
Les mer: VærmeldingBeauforts vindskala
Her finner du oversikt over vindstyrker i meter pr. sekund, kilometer i timen og knop, samt beskrivelser av virkningen på land og til sjøs.
Les mer: Beauforts skalaHavtemperaturer
Når du skal ut og reise er det greit å vite vanntemperaturen så du får med deg riktig våtdrakt. Her finner du oppdaterte data for hele verden.
Les mer: HavtemperaturerAlgeinfo
Lurer du på hvordan sikten er? Havforskningsinstituttets algeinfo viser deg hvor algene befinner seg langs kysten fra mars til oktober.
Les mer: AlgeinfoDykkemedisin.no
Her finner man informasjon om regelverk og sertifisering, samt en liste over godkjente dykkeleger. Nettstedet driftes av Dr. Jan Risberg.
Les mer: Dykkemedisin.noDykketabeller
Her finner du de Norske Dykke- og Behandlingstabellene utgitt av Jan Risberg, Andreas Møllerløkken og Olav Eftedal.
Les mer: Dykketabeller.noSikkerhet ved sportsdykking
Forskriften stiller krav til sportsdykkerutstyr og kurs/opplæring, for å hindre ulykker og helseskade ved dykking.
Les mer: Lovdata.noDigitale sjøkart
Kystverket har en gratis karttjeneste med dybdedata, AIS-informasjon, sjømerker, havner, naturvernområder, kulturminner og mye annet.
Les mer: KystInfo kartløsningHjerte- og lungeredning
Når det haster er det viktig å vite hvordan man utfører hjerte- og lungeredning. Det kan være lurt å øve på dette FØR ulykken er ute!
Les mer: Førstehjelp 113.noAIS Norge
Kystverket drifter AIS Norge som gir kontinuerlig oversikt over skipstrafikken langs norskekysten - gratis og uten reklame
Les mer: AIS NorgeVrakarkiv
På Dykkepedia finnes et omfattende vrakarkiv med masse informasjon, samt beskrivelser av et stort utvalg av dykkesteder langs hele kysten.
Les mer: Dykkepedia.comDykkeklubber
Her finner du oversikt over dykkeklubber over hele landet, både uavhengige og de som er medlem i Norges Dykkeforbund.
Les mer: Dykkings klubbregisterBransjeregister
Her finner du oversikt over dykkesentre, butikker, turoperatører og serviceverksteder over hele landet, sortert på forskjellige kategorier.
Les mer: Dykkings bransjeregisterVanntemperaturer
Hvis du har tenkt deg i vannet kan det være kjekt å vite hvor varmt det er. Havvarsel.no viser temperaturer for hele kysten.
Les mer: VanntemperaturerReisevaksiner
Hvis du skal ut å reise kan det lønne seg å sjekke at du har de vaksinene som anbefales, og det kan Folkehelseinstituttet opplyse deg om.
Les mer: Aktuelle reisevaksinerDykkemesser
I løpet av året arrangeres det en rekke messer rundt i verden som er interessante for dykkere og dykkebransjen.
Les mer: Messekalender 2020Når er sjømaten best?
Stiftelsen Smak av Kysten har laget en nyttig oversikt som viser når det er sesong for forskjellige typer fisk, alger og skalldyr.
Les mer: Sesongkalender for sjømatSjømatdata
Havforskningsinstituttet har en database med oversikt over næringsinnhold og uønskede stoffer i fisk og skalldyr.
Les mer: SjømatdataTilbakekallinger
Iblant blir produkter tilbakekalt av produsenten på grunn av feil eller risiko forbundet med bruk. Her finner du sakene vi har publisert.
Les mer: TilbakekallingerMinstemål
Lovdata har aktuelle og oppdaterte minstemål på marine arter, slik at du ikke trenger å være i tvil når du skal jakte, fangste, fiske eller sanke.
Les mer: www.lovdata.noNorsk rødliste
Her finner du oversikt over arter som står i fare for å dø ut. Rødlista er utarbeidet av Artsdatabanken i samarbeid med fageksperter.
Les mer: www.artsdatabanken.no/rodlisteRegler for hummerfiske
Skal du fiske hummer? Da må du registrere deg og overholde reglene – du får full oversikt her. Dykker har ikke lov å ta hummer.
Les mer: www.fiskeridir.no/hummerfiskeBrukerhåndbøker
Hvis du har mistet håndboken til kameraet, undervannshuset, ventilsettet eller computeren kan det godt hende du finner den her!
Les mer: ManualsLib.comVet du om flere nyttige lenker?
Hvis du vet om andre nettsider vi burde ha med er det fint om du tipser oss – hjelp andre dykkere med nyttig informasjon!
Klikk her for å kontakte oss!Hvis du vet om andre nettsider vi burde ha med er det fint om du tipser oss – hjelp andre dykkere med nyttig informasjon!
Klikk her for å kontakte oss!