Fantastiske planer hos Visit Plura

Visit Plura vil gjøre Mo i Rana til «Cave Capital of Scandinavia» og har avduket planer om et nytt dykkesenter med en kostnadsramme på 20 milloner kroner.

Fantastiske planer hos Visit Plura
Foto: Tanken Arkitektur

BRANSJENYTT



Fantastiske planer hos Visit Plura

Visit Plura vil gjøre Mo i Rana til «Cave Capital of Scandinavia» og har avduket planer om et nytt dykkesenter med en kostnadsramme på 20 milloner kroner.

  27. oktober 2020
Read in English!
Tegningene av dykkesenteret som skal bygges ved inngangen til Pluragrotten ble presentert på et arrangement forrige fredag. Bygget vil sette Mo i Rana på verdenskartet, skriver Rana Blad.

Ina Trælnes fra Visit Plura forteller at bygget skal være rustet for helårsdrift og gi muligheter for å holde dykkekurs gjennom hele året. De ambisiøse planene har vakt stor oppsikt, og høster både lovord og støtte.

Rana kommune støtter Visit Plura med 250.000 kroner slik at forprosjektet kan starte opp allerede i 2021, forteller dykkesenteret på sine Facebook-sider.

Plura

Pluragrotten byr på fantastisk dykking, og når det nye senteret er ferdig vil det ikke bli mindre attraktivt å legge turen hit. Foto: Pekka Tuuri/Visit Plura/Facebook


Fantastiske fasiliteter

Dykkesenteret vil få et areal på ca. 400 m2 som inneholder overnatting, tekniske rom og garderobeanlegg for dykkere og dykkerutstyr, svømmebasseng, dykkebutikk, stue, storkjøkken, restaurant og uteservering.

– Viktigst av alt, dette skal være et miljøbygg som naturlig glir inn i de omkringliggende omgivelsene, uttaler Trælnes til Rana Blad.

Bygget skal plasseres i skogen ved siden av kulpen ved inngangen til Pluragrotten, delvis inn i terrenget og delvis over terrenget. Overnatting blir i separate enheter i umiddelbar nærhet til senteret.

Visit Plura

Stortingsrepresentant Espen Barth-Eide var blant dem som var til stede på avdukingen av prosjektet. Til Høyre Ina Trælnes fra Visit Plura. Foto: Visit Plura/Facebook


Explorer lodge i Plurdalen

Dykkesenteret er tegnet av Tanken Arkitektur, og en av de viktigste forutsetningene er bærekraft. Tilnærmingen er å bevare naturen i så stor grad som mulig, og fremheve den unike tomta og det området har å by på.

– Vi ser for oss bygget som en «explorer lodge» – en basecamp i Plurdalen der man både kan finne ro, lade batteriene og utforske og oppleve naturen, skriver arkitektfirmaet på sine nettsider.

Til stede på avdukingen var blant annet stortingsrepresentant og tidligere forsvars- og utenriksminister, Espen Barth Eide (Ap), ordfører Geir Waage og teknisk sjef Jan Erik Furunes fra Rana kommune, representanter for Hemnes kommune, Visit Helgeland og Innovasjon Norge.
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar for rustne dykkere

    Er det lenge siden du var i vannet? Er du litt usikker på teorien? Da bør du melde deg på Frivannslivs gratis oppfriskningskurs for deg som dykker med flasker på ryggen.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS