Ikke mer kvikksølv i torsk
Onsdag 29. november 2023
Høyere havtemperaturer fører ikke til økte kvikksølvkonsentrasjoner i nordøstarktisk torsk, viser en ny undersøkelse. Dette skriver Havforskningsinstituttet.
 
Havforskere har gransket 121 år med data om havtemperaturer, 41 år med informasjon om sjøisen og 27 års data om kvikksølvkonsentrasjonen i skreifileter.
 
– Vi så ikke store klimadrevne effekter på akkumulering av kvikksølv i denne viktige fiskebestanden, sier havforsker Michael Bank, som er hovedforfatter av artikkelen i tidsskriftet Environmental Pollution.
 

Torsk
 
Foto: Vladislav Bezrukov, Flickr (CC BY 2.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Perfekt gave: Gi bort et dykkekurs!

    Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver hos ProDykk Oslo til en du er glad i – teorien kan man ta hjemme på sofaen.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS