Grisetang er både godt og viktig
Lørdag 15. mars 2025
Grisetang skaper artsrike samfunn i fjæra langs hele norskekysten, og er viktig som skjulested og yngleplass for en lang rekke arter. Den blir opptil to meter lang.
 
Skuddene kan brukes i matlaging, og inneholder umami som fungerer som smaksforsterker. Prøv den gjerne syltet slik som i denne oppskriften fra Ting med tang.
 
Grisetangen utnyttes også kommersielt, og har i Norge vært høstet industrielt i mer enn 80 år for produksjon av blant annet tangmel.
 
Les mer om grisetang og andre arter på www.hi.no/temasider.
 

Grisetang
 
Foto: Christian Skauge
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta nitrox hos Halden Dykkersenter

    Sertifikatet PADI Enriched Air Diver og nitrox som pustegass gir deg lengre bunntid og bedre sikkerhetsmargin. Ta det populære kurset hos Halden Dykkersenter i april!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Neste uke: Nudisafari på Gulen

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Neste utgave av workshopen arrangeres i mars 2025.
Siste videoer:
Annonse:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS