Vellykket spøkelsesjakt på Strømtangen Fyr

Sikten var lik null, men likevel sendte dykkere fra Fredrikstad Sportsdykkere og Sandefjord Dykkerklubb opp teiner og bildekk fra havbunnen utenfor Mærrapanna i Fredrikstad forrige lørdag. Nå inviteres det til en ny, gratis dykkecamp.

KLUBBNYTT

   

MILJØVellykket spøkelsesjakt på Strømtangen Fyr

Sikten var lik null, men likevel sendte dykkere fra Fredrikstad Sportsdykkere og Sandefjord Dykkerklubb opp teiner og bildekk fra havbunnen utenfor Mærrapanna i Fredrikstad forrige lørdag. Nå inviteres det til en ny, gratis dykkecamp.

  26. januar 2020
Tolv dykkere fra de nevnte klubbene og tre tilreisende fra Oslo deltok på DykkeCamp på Strømtangen Fyr på jakt etter spøkelsesteiner forrige helg. Campen ble arrangert av Naturvernforbundet i Fredrikstad og Hvaler med støtte fra Østfold Fylkeskommune.

– Dykkerne gjorde en formidabel innsats. Til tross for dårlig sikt fant de et tyvetalls teiner, masse taurester, bildekk, flasker og mye annet som absolutt ikke hører hjemme på havets bunn, sier Jon Amtrup, prosjektansvarlig for campen.
Foto: Jon Amtrup, Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler


Gratis overnattig, mat og drikke

Rammen for campen var Strømtangen Fyr, og alle dykkerne som ville fikk overnatte på fyret. Naturvernforbundet sørget også for mat og drikke til alle de frivillige.

Søndag var sikten bedre og dykkerne gikk i vannet like utenfor fyret. Også her var det mange teiner, ruser og annet søppel å finne, og dykkerne gjorde en kjempeinnsats med å rydde opp

– Det var en god følelse at så mye ble tatt opp, men samtidig er det helt forferdelig at så mye finnes der nede, sier Amtrup.Det var fine fasiliteter for dykkecamp på Strømtangen Fyr. Foto: Jon Amtrup, Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler


Ny dykkecamp om en måned – bli med!

Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler arrangerer en ny DykkeCamp på Strømtangen Fyr fra 28. februar til 1. mars. Dykkere som blir med og hjelper til får gratis overnatting på fyret, samt mat og drikke.

– Det er helt klart behov for å jakte på flere spøkelsesteiner, og da er innsatsen til frivillige dykkere helt avgjørende. Vi er glade for at så mange stilte opp og håper på hjelp også i fortsettelsen, sier Amtrup.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS