Intervju med Alex Mustard
Alex Mustard er en av verdens beste uv-fotografer. I et intervju med Lars Kirkegaard fra Fotografit.eu deler han sine tips og råd for fotografering i kaldt vann.
Intervju med Alex Mustard
Foto: Alex Mustard
UNDERVANNSFOTO

Intervju med Alex Mustard
Alex Mustard er en av verdens beste uv-fotografer. I et intervju med Lars Kirkegaard fra Fotografit.eu deler han sine tips og råd for fotografering i kaldt vann.
  19. desember 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Alex Mustard har vært i Norge flere ganger, og er en stor fan av undervanns­naturen og alle mulighetene vi har til å ta spennende bilder under vann.

I intervjuet viste han bilder og gav gode tips for «green water photography» – altså uv-foto i farvann med grønt vann i stedet for blått:Video: Fotografit.eu/YouTube. Opprinnelig sendt 16. juni 2023.


– Å lære seg å fotografere i kaldt vann åpner opp for spennende reisemuligheter, både i Europa, men også i Canada og Tasmania, sier Alex Mustard.

Han trekker også frem ferskvannsdykking i Alpene og på Island som steder som har svært god sikt og gode fotomuligheter for dem som dykker tørt.

Alex Mustard: Bilder fra Vancouver Island


Mens de tropiske havene i verden henger sammen, er områdene med kaldt vann adskilt. Dette gjør at dyrelivet faktisk kan være mer variert i disse områdene.

Her er det han fremhevet som de fem viktigste tipsene for å lykkes med undervannsfoto i kaldt og grønt vann:

 • Vær komfortabel med dykkerutstyret
 • Ta bilder som passer sikten og forholdene
 • Kom deg nært motivet for å redusere backscatter
 • Ikke gjør alt på én gang – ha et mål for dykket
 • Lær dykkeplassen å kjenne


– Det lønner seg å bruke manuelle innstillinger, så det er viktig å lære seg disse. Når du kan blir bildene mye bedre, sier Alex Mustard.

Dette gjelder også blitsinnstillingene. Han bruker sjelden TTL, fordi det er vanskeligere å være kreativ med lyssettingen.

Alex Mustard Image Review


– TTL er ofte en begrensning og lar deg ikke bestemme selv hvordan du vil at lyssettingen skal være, sier han.

Hans favorittdykking i kaldt vann er British Columbia i Canada og kysten av California. Der et det masse marint liv, fantastisk tareskog og utrolig flotte farger.– British Columbia egner seg perfekt for norske dykkere, sier han, og trekker også frem Tasmania som en destinasjon det er verdt å besøke.

Vi anbefaler alle som har lyst til å bli bedre til å ta bilder under vann til å ta seg tid til å se hele videoen over, for her er det mye å lære!ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

 • Hold varmen når du dykker

  Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • GPS AS holder kurs i trykkprøving

  Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS