Er uenige om ellevill skatt
Fredag 10. november 2023
Colombianske myndigheter vil hente opp skatten fra skipsvraket «San José», en spansk gallion som sank for rundt 300 år siden.
 
I lasten var det sølv og edelsteiner verdt mellom fire og 20 milliarder dollar – opp mot 220 milliarder norske kroner, skriver Børsen.
 
Vraket ble funnet på 900 meters dyp av den colombianske marinen i 2015, men det amerikanske selskapet Sea Search Armada mener de fant det allerede i 1981. Nå har de gått til sak for å få halvparten av verdiene.
 

San Jose
 
Foto: Armada de Columbia
 
LES OGSÅ
Utrolig vrakfunn utenfor Colombia
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Perfekt gave: Gi bort et dykkekurs!

    Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver hos ProDykk Oslo til en du er glad i – teorien kan man ta hjemme på sofaen.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS