Dykkere gjorde utrolig myntfunn
Onsdag 15. november 2023
Dykkere har funnet over 30.000 bronsemynter som kan stammer fra et skip som gikk ned utenfor Arzachena på østkysten av Sardinia på 300-tallet.
 
– Myntene er eksepsjonelt godt bevart, sier italias kulturdepartement i en uttalelse gjengitt av CNN. De er datert fra år 324 til 340 etter kristus.
 
Myntfunnet ble gjort av sportsdykkere som oppdaget noe metallisk på grunt vann og tok kontakt med myndighetene. Området skal nå undersøkes av marinarkeologer, som håper å finne vraket.
 

 
Foto: Det italienske kulturdepartementet. Video: News Tide/YouTube
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Perfekt gave: Gi bort et dykkekurs!

    Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver hos ProDykk Oslo til en du er glad i – teorien kan man ta hjemme på sofaen.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS