Dykkerhjelm solgt for rekordpris
Søndag 24. desember 2023
En håndlaget dykkerhjelm av kobber og messing fra midten av 1800-tallet ble nylig solgt på auksjon for hele 54.000 dollar – over en halv million kroner.
 
Salget skjedde på Nation's Attics «Diving into History»-auksjon i begynnelsen av desember. Hjelmen skal være en tidlig John Date-modell fra 1860 eller 1870-årene laget i Storbritannia eller Canada.
 
Nation's Attic opplyser at dykkerhjelmer vanligvis selges for 40–80.000 kroner, mens de mer populære modellene kan gå for litt over 100.000 kroner.
 

Dykkerhjelm
 
Foto: Nation's Attic
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS