Vi feirer Seaweed Day
Den 4. juni markeres Seaweed Day, en dag som ble innstiftet av FN for å sette fokus på bærekraftig og regenerativ dyrking av av alger og tare.
Vi feirer Seaweed Day
Den 4. juni markeres Seaweed Day, en dag som ble innstiftet av FN for å sette fokus på bærekraftig og regenerativ dyrking av av alger og tare.
4. juni 2024
Manifestet deler en visjon om potensialet for algeindustrien, forteller perspektiver fra allerede modne markeder og forteller mer om hvordan dyrking av tare kan bidra til å løse matkrisen, bekjempe klimaendringer og forbedre økosystemet i havet.
LES OGSÅ
Krydre middagen med tang og tare
Bieffekter av en vellykket satsing på taredyrking kan også gi flere bærekraftige arbeidsplasser og dermed også bidra til bekjempelse av fattigdom.
Rapporten ser på hvilke utfordringer taredyrking bringer med seg, og hvilke begrensninger som ligger i veien for bærekraftig utvikling av denne industrien.
Les rapporten her:
I tråd med FNs mål om å utrydde sult, viser rapporten av hvis utnytter bare 2% av havet til dyrking vil dette kunne gi nok proteiner til 12 milliarder mennesker.
Dermed er tang og tare et av de best kortene vi har til å løse mange av utfordringene fremover – men det må skje på en bærekraftig måte.
Norges lange kystlinje byr på enorme muligheter for dyrking av tare. Selv om sjømat bestandig har vært en del av kostholdet vårt, er det sjelden å se alger på middagsbordet.
Seaweed Day bidrar til å sette fokus på gastronomi og matauke, og forhåpentligvis vil flere få øynene opp for tare som en sunn og bærekraftig ressurs.