Vil fase ut engangsplasten
Midt i en plastkrise fortsetter internasjonale selskaper å masseprodusere unødvendig engangsplast. Greenpeace krever at engangsplasten fases ut, og ber om din underskrift på et opprop.
Vil fase ut engangsplasten
Foto: © Justin Hofman/Greenpeace
MILJØ

Vil fase ut engangsplasten
Midt i en plastkrise fortsetter internasjonale selskaper å masseprodusere unødvendig engangsplast. Greenpeace krever at engangsplasten fases ut, og ber om din underskrift på et opprop.
  20. juni 2024
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Stå sammen med oss og krev at plast­forurenserne tar ansvar og faser ut unødvendig engangsplast. Verden er nødt til å produsere og bruke mindre plast, skriver Greenpeace.

Miljøorganisasjonen jobber for å få de internasjonale selskapene som forurenser mest til å slutte med engangsplast. Du har kanskje sett denne filmen?

Greenpeace forteller at det ifølge Plastics Europe produseres mer enn 350 millioner tonn plast hvert år.

Det estimeres at 90 prosent av all plast som ble produsert frem til 2015 ikke har blitt resirkulert. Hvert minutt havner et lastebillass med plast i havet.

LES OGSÅ
Mange selger fortsatt engangsplast


Hvert år dør én million sjøfugl og hundre­tusenvis av andre sjødyr på grunn av plast­forurensningen av havet.

– Hvis vi fortsetter som nå, vil plastforurens­ningen dobles innen 2030. Vi produserer mer og mer plast, og vi kan ikke løse krisen kun gjennom resirkulering, skriver Greenpeace.

Mikroplast spredt i hele Norge


For å stanse plastforurensningen av havet og naturen mener de at problemet må tas ved roten ved å redusere bruken og produksjonen av plast.

Til tross for det enorme plastproblemet vi står overfor, fortsetter internasjonale selskaper å masseprodusere unødvendig engangsplast.

LES OGSÅ
Historisk enighet om plastforurensing


De mest plastforurensende selskapene i verden er Coca-Cola, PepsiCo og Nestlé, ifølge rapporten «BRANDED Vol III: Demanding Corporate Accountability for Plastic Pollution» fra alliansen Break Free from Plastic.

– Selskapene hevder at de adresserer plastkrisen, uten at de har forpliktet seg til ta problemet ved roten og faktisk redusere produksjonen og forbruket av farlig og unødvendig plast og annen engangs­emballasje, skriver Greenpeace.

Se Greenpeace-filmen som viser problemet og løsningen på ett minutt:

Greenpeace legger press på selskapene og krever at de slutter å masseprodusere engangsplast som knapt brukes.

– De må bruke ressurser på å finne nye og innovative løsninger for hvordan produktene deres kan leveres, for eksempel emballasje som kan brukes og fylles på flere ganger, skriver de.Så langt har 2,6 millioner mennesker verden over signert oppropet, og Greenpeace har som mål å komme opp i 3 millioner signaturer.

De oppfordrer alle til å stå sammen med dem og millioner av andre og skrive under mot plastforurensningen. Din stemme trengs!


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Elleville rabatter hos Dykkebazaar

    I over 40 år har Aggressor Adventures laget spennende dykkereiser over hele verden. Nå tilbyr Dykkebazaar store rabatter og gratis plasser på hele 51 unike reiseruter i 16 land.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Dykkereise: Dusinet fullt i Rødehavet

    Dykkebazaar og Aggressor Fleet byr på en fantastisk liveaboard hvor man får dykke alle beste vrakene i Rødehavet – og de har gode betingelser for dykkeklubber og grupper.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS