Smørstekte kamskjell med chilisaus
Kamskjell er en delikatesse som egner seg godt som forrett. Plukk med deg noen skjell på neste dykk, og imponer gjestene med kamskjell med sitronsmør og søt chilisaus.
Smørstekte kamskjell med chilisaus
Foto: Norges Sjømatråd
GOURMET

Smørstekte kamskjell med chilisaus
Kamskjell er en delikatesse som egner seg godt som forrett. Plukk med deg noen skjell på neste dykk, og imponer gjestene med kamskjell med sitronsmør og søt chilisaus.
  Innhold fra Norges Sjømatråd
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Dykkere og fridykkere kan sanke ingredienser til sine gourmetmåltider helt selv. Slenger du uti et snøre eller en teine øker mulighetene for fangst ytterligere.

På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømatråd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!



Smørstekte kamskjell med sweet chilisaus


  • Sett stekeovnen på 250 °C
  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene
  • Rens, vask og tørk skjellene, og legg en kamskjellmuskel i hvert skjell
  • Finhakk vårløk


Sitronsmør


  • Press saften av sitron
  • Gi det et oppkok og tilsett halvparten av smøret
  • Avkjøl og rør kraftig sammen med resten av smøret, og smak til med salt




Ha vårløk, sitronsmør, chilisaus og litt limesaft i kamskjellene, og dryss med salt.

Skjellene stekes midt i ovnen til smøret bobler, ca. 1 minutt.

Kamskjellene kan godt ha en litt rå kjerne, og bør serveres umiddelbart etter tilbereding.



Kilde: Norges Sjømatråd



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Er de i orden til vinteren?

    Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for yrkesdykkere og dykkebransjen – de tar imot ventilsett og flasker fra alle dykkere. Kanskje det er på tide med litt vedlikehold?

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS