Smørstekte kamskjell med chilisaus
Kamskjell er en delikatesse som egner seg godt som forrett. Plukk med deg noen skjell på neste dykk, og imponer gjestene med kamskjell med sitronsmør og søt chilisaus.
Smørstekte kamskjell med chilisaus
Kamskjell er en delikatesse som egner seg godt som forrett. Plukk med deg noen skjell på neste dykk, og imponer gjestene med kamskjell med sitronsmør og søt chilisaus.
Innhold fra Norges Sjømatråd
På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømatråd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!
Smørstekte kamskjell med sweet chilisaus
- Sett stekeovnen på 250 °C
- Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene
- Rens, vask og tørk skjellene, og legg en kamskjellmuskel i hvert skjell
- Finhakk vårløk
Sitronsmør
- Press saften av sitron
- Gi det et oppkok og tilsett halvparten av smøret
- Avkjøl og rør kraftig sammen med resten av smøret, og smak til med salt
Ha vårløk, sitronsmør, chilisaus og litt limesaft i kamskjellene, og dryss med salt.
Skjellene stekes midt i ovnen til smøret bobler, ca. 1 minutt.
Kamskjellene kan godt ha en litt rå kjerne, og bør serveres umiddelbart etter tilbereding.
Kilde: Norges Sjømatråd