Gresskarsuppe med kamskjell
Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell! Den passer perfekt på mørke høstkvelder, og kan serveres både som forrett og hovedrett.
Gresskarsuppe med kamskjell
Prøv denne smakfulle gresskarsuppen servert med stekt kamskjell! Den passer perfekt på mørke høstkvelder, og kan serveres både som forrett og hovedrett.
Innhold fra Norges Sjømatråd
På nettstedet Godfisk.no deler Norges sjømatråd oppskrifter som passer for deg som er glad i fisk og skalldyr. Prøv denne i helgen!
Gresskarsuppe med kamskjell
- Åpne og rense kamskjellene
- Skjær toppen av gresskaret, hul ut kjøttet og skjær det i terninger
- Grovhakk løk og hvitløk, og fres i smør i en kasserolle
- Tilsett gresskar, melk og hønsebuljong
- La suppen koke i ca. 10-15 minutter
- Rør inn halvparten av crème fraîche
- Smak til med chilipasta, limesaft og salt, og la suppen koke opp
- Kjør suppen jevn og glatt med foodprosessor eller stavmikser
- Sil suppen og ha den tilbake i kasserollen
- Stek kamskjell gylne i smør, ca. 30 sekunder på hver side, og ha i suppen
Suppen serveres sammen med resten av créme fraîche'en og brød ved siden av. En tørr hvitvin er perfekt til gresskarsuppe, gjerne en Riesling.
Kamskjell gyter om sommeren, så kvaliteten er best på senvinteren og våren. De har best matinnhold når de er ca. 12 centimeter.