583 milliarder kroner til havet på Our Ocean-konferansen i Oslo

Deltakerne på Our Ocean-konferansen i Oslo i forrige uke meldt inn til sammen 370 tiltak for havet, med en samlet verdi på minst 583 milliarder norske kroner.

583 milliarder kroner til havet på Our Ocean-konferansen i Oslo
Foto: Stine Østby/Medvind

NYHETER

MILJØ583 milliarder kroner til havet på Our Ocean-konferansen i Oslo

Deltakerne på Our Ocean-konferansen i Oslo i forrige uke meldt inn til sammen 370 tiltak for havet, med en samlet verdi på minst 583 milliarder norske kroner.

  2. november 2019
– Jeg er svært glad for det store engasjementet som deltakerne på Our Ocean-konferansen har vist disse to dagene i Oslo. Norge annonserte 17 forpliktelser til en verdi av over tre milliarder kroner, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Av de norske midlene går 2,3 milliarder til vindmølleprosjektet Hywind. Dette passer inn under parolen "produktive hav", men det er altså ikke et miljøtiltak. Norge satser dermed langt mer på produktivitet enn på miljø og klima.Norge satser 2,3 milliarder på Equinor-prosjektet Hywind (illustrasjonen viser Hywind Scotland Pilot Park). Foto: Equinor/www.origo-solutions.com


– Det haster med å bedre tilstanden

Tilstanden i havet og tiltak som vil sikre sunne, rene og produktive hav, var tema på den sjette Our Ocean-konferansen. Rundt 500 ledere fra 100 land og 100 ungdomsdelegater fra mer enn 60 land deltok.

– Annethvert åndedrett vi tar kommer fra fytoplankton, og det haster med å bedre tilstanden i havet. Nå starter det viktige arbeidet med å omsette disse forpliktelsene til praksis, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.Fytoplankton produserer oksygen i fotosyntesen, og er en svært viktig faktor i kretsløpet. Foto: NOAA


Har mobilisert næringslivet

– Det unike med Our Ocean er partnerskapet mellom myndigheter, næringsliv, organisasjoner og forskningsinstitusjoner. Jeg er også fornøyd med at mange norske og utenlandske selskaper la frem viktige tiltak på konferansen, sier Eriksen Søreide.

Partnerne skal nå jobbe fremover mot klimatoppmøtet i Chile i desember, FN-toppmøtet om hav i Portugal neste år og ikke minst Our Ocean 2020 i Palau.

Kilde: Regjeringen.no
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS