Den Store Artsjakten 2025
På lørdag arrangeres Den Store Artsjakten, hvor det er om å gjøre å registrere flest mulig arter. Marinreparatørene og Indre Oslofjord Undervannsklubb inviterer til artsdykk på Nesoddtangen.
Den Store Artsjakten 2025
Bildet er generert med Imagen 3
ARRANGEMENT

Den Store Artsjakten 2025
På lørdag arrangeres Den Store Artsjakten, hvor det er om å gjøre å registrere flest mulig arter. Marinreparatørene og Indre Oslofjord Undervannsklubb inviterer til artsdykk på Nesoddtangen.
  6. juni 2025
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Den store artsjakten er en årlig nasjonal dugnad hvor det er om å gjøre å finne flest mulig arter i løpet av ett døgn. Bli med lørdag 7. juni, oppfordrer Sabima.

De står bak artsjakten sammen med Norsk Botanisk Forening, Norsk Zoologisk Forening, Norsk entomologisk forening, Norges sopp- og nyttevekstforbund og Birdlife Norge.

Lørdag 7. juni kl 12–16


I anledning dagen inviterer Indre Oslofjord Undervannsklubb og Marin­reparatørene til artsdykk på Kollektivbrygga på Nesoddtangen:

– Alle som dykker eller fridykker er hjertelig velkommen til å være med og samle inn både dyr og alger, skriver de på Facebook.


De har touch-pool og flere akvarier på brygga slik at alle kan få studere artene på nært hold, og flere marinbiologer og artseksperter hjelper til med identifisering.

I tillegg lover de gratis pølser, kaffe og vafler, og holder åpen dag på Kollektiv­brygga for både små og store som bor på Nesodden.

LES OGSÅ
Bli med på Dugnad for Havet!


– Dykkere som vil være med og bidra kan gjerne komme en time eller to før arrangementet starter og hjelpe oss med å samle inn litt ting, oppfordrer Marinreparatørene.

Dykkere er viktige for å kartlegge marine arter, og de oppfordres til å registrere det de finner på Artsobservasjoner.no eller Dugnad for Havet.

Har du sett blekksprut i Norge?


Den store Artsjakten har vært arrangert siden 2015, og i fjor registrerte 773 kartleggere hele 2.508 arter. Til sammen ble det gjort 16.503 observasjoner.

Å kartlegge naturen er et viktig bidrag til å øke kunnskapen om hva som finnes i norsk natur, hvilke arter som er i tilbakegang og hvilke arter som lever hvor.

LES OGSÅ
Bli en kysthjelper du også


– Artsjakt er lærerikt, gøy og samtidig viktig! Kunnskap om arter gjør at vi kan ta bedre vare på naturen, skriver Sabima.

Alle kan være med på Artsjakten, og du deltar ved å registrere dine funn på Artsobservasjoner.no. Alle funn som registreres lørdag 7. juni teller med i den endelige opptellingen.

 
Annonse:


Trenger du hjelp til å identifisere artene kan vi anbefale boka Dyreliv i Havet. Du kan også få hjelp i Facebook-gruppen Marinbiologene.

Vi oppfordrer dykkere og dykkeklubber rundt Oslofjorden til å møte opp hos Marinreparatørene på Nesoddtangen og bli med på artsjakten lørdag 7. juni!



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • PADI Open Water i Ålesund i morgen

    Ålesund Dykkersenter holder PADI Open Water grunnkurs for dem som har lyst til å lære å dykke før sommeren. Bli med og oppdag en fantastisk verden under overflaten i juni!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Meld deg på kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. I oktober kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
Annonse:
ANNONSE:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS